Dünya turnuvasında Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi gururlandırdıı

Diyarbakır'da yaşayan 16 yaşındaki Meryem Bekmez, Kenya'da düzenlenen şampiyona da Diyarbakır'ı gururlandırdı.

Haberler 04.08.2017 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 16 yandaki Meryem Bekmez, Kenyada düzenlenen ampiyona da Diyarbakr gururlandrd. Meryem Bekmez Dünya Yldzlar ampiyonasnn atletizm yürüyü dalnda 5 kilometrede dünya ikincisi, talyada 20 Temmuzda düzenlenen Avrupa Takmlar Kupas gençler kategorisinde 3üncü oldu.

Merkez Kayapnar lçesinde oturan Meryem Bekmez, 2013 ylnda eitimini sürdürürken, atletizm yürüyü dalnda seçmelere katld. Atletizm hocalarnn dikkatini çeken Meryem, bir süre deneme amaçl idmana alnd. Maddi imkanszlklardan dolay ilk etapta ailesinin sporla ilgilenmesini istememesine ramen Meryem Bekmez, amacndan vazgeçmedi. Bir çok birincilie sahip olan Meryemin imdiki hedefi Tokyoda 2020 ylnda yaplacak olimpiyatlarda altn madalya kazanmak.

LK YARIMASINDA BRNC OLDU

Türkiye Atletizm Federasyonu antrenörü çetin Aslan, Meryeme verdikleri eitimin ardndan Diyarbakrda katld ilk yarmada il biricisi olduunu, ardndan da bölge birincilii elde ettiini söyledi. Meryemi 2013te ortaokul birinci snftayken kefettiklerini anlatan çetin Aslan, Meryem, bölgede birincilii elde ettikten sonra Türkiye seçmelerine girmeyi hak etti. 2014 ylnda da Türkiye ampiyonasnda ikinci oldu. kincilii elde ettikten sonra milli takm kamplarna davet edildi. Antalyada düzenlenen Türkiye ampiyonasnda birinci oldu. Daha sonra girdii uluslararas yarta Türkiye rekorunu krarak Balkan ampiyonu oldu diye konutu.

Antrenör çetin Aslan, Meryemin katld 12-16 Temmuzda Kenyada yaplan Dünya Yldzlar ampiyonas 120 ülkeden katlmla yapldn belirterek, bu ülkeler arasnda çin, Rusya, Meksika, Kolombia gibi ülkelerin en iyi sporcularn bulunduu finalde Meryemin birincinin ardndan 22 saliseyle dünya ikincisi olduu belirterek, öyle konutu:

Bu baardan dolay büyük mutluluk duyduk. 20 Temmuzda da talyada düzenlenen Avrupa Takmlar Kupas Gençler kategorisinde, özel yetenei nedeniyle kendisinden iki ya büyük genç atletle yart ve bu alanda 3üncü oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatlarnda Türkiyeye altn madalya getirmek.Meryem, elde ettii baaryla tüm kzlarn bu alanda böylesi bir baary elde edebileceini gösterdi.

ÜLKEM TEMSL ETTM çN GURUR DUYDUM

Meryem Bekmez, yurt dnda girdii yarmalarda Türkiyeyi temsil etmekten gurur duyduunu belirterek, Böyle baary bekliyorum. Ne yazk ki 22 saliseyle birincilii kaybettim. Ülkemi temsil ettiim için gurur duydum dedi.

Kzlarn atletizmle uramasn istediini belirten Meryem Bekmez, lk yllarda ailem spor yapmam istemiyordu. Daha sonra baar elde ettiim zaman bana sknt çkartmadlar. imdiki hedefim 2020 ylnda Tokyoda yaplacak olimpiyata madalya kazanmaktr. Sabah saatlerinde antrenmana gidiyorum. Gün boyu antrenmana katlyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git