"Dünyanın mucidi" olacaklar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye'nin bilim ve teknoloji ekosistemine katkıda bulunurken, gençleri odağına aldığı programlarla da geleceğin bilim insanlarına ilham veriyor.

Haberler 18.01.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK), Bakan Prof. Dr. Hasan Mandal, 17 Ocak Mucit çocuklar Günü dolaysyla deerlendirmede bulundu. Kurumun çalmalarn anlatan Mandal, Bilim ve teknolojinin, ülkemizin gelecei olan çocuklar ve gençler tarafndan tasarlanmas, üretilmesi ve gelitirilmesi kurumumuzun ana hedefleri arasnda yer alyor. dedi.

TÜBTAKn özellikle çocuklara ve gençlere yönelik projelerine ilikin bilgi veren Mandal, öyle konutu: Odamza gençleri alarak yaptmz, deneyap atölyeleri, bireysel genç giriimci destekleri, Türkiye çapnda gerçekletirdiimiz yarmalar, staj programlar gibi projelerimiz, Ar-Ge için ayrlan kaynaklarmz var. Gençlerimizin kefetmesini desteklemek, örenmelerini salamak, onlar yüreklendirmek, bilimsel bululara imza atmalar için engelleri kaldrmak ve her aamada yanlarnda olduumuzu hissetmelerini salamak için çalmalar yürütüyoruz.

Genç mucitlerin att tohumlarn, ülkenin geleceinde fidan ve aaç olacan vurgulayan Mandal, Bilimsel gelime ve kalknmada insanmza ve neslimize güvenimiz tamdr. Bu ülke, bütün dünyann yaad salgn felaketinde Türk bilim insanlarn konuuyorsa yeni mucitlerle dünyann geliimini etkileyecek potansiyele de sahiptir. ifadelerini kulland.

TÜBTAK MAMDAK STAJIM MITYE KABUL ALMAMDA ETKL OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn ilgili kuruluu TÜBTAKn çeitli program ve desteklerinden yararlanan örenciler ile gerçekletirdii projelerle kurumdan ödül alanlar da çalmalarn anlatt.

Son snf örencisi Deniz Güner, Ulusal Kimya Olimpiyatlarndan 2018de bronz, 2019da altn madalyayla döndüünü söyledi.

Pariste 2019da düzenlenen 51inci Uluslararas Kimya Olimpiyatnda da bronz madalya aldn ifade eden Güner, geçen yl ise Türkiyenin ev sahipliinde ve TÜBTAKn organizasyonunda çevrim içi gerçekletirilen 52nci Uluslararas Kimya Olimpiyatnda altn madalya almaya hak kazandn dile getirdi.

Güner, geçen yl TÜBTAK Marmara Aratrma Merkezinde Tavan Serumu Projesinde staj imkan bulduuna iaret ederek, burada teorik bilgiyi uygulamaya geçirmede önemli kazanmlar elde ettiini bildirdi.

MOTVASYONUM çEVREYE FAYDA SALAMAKTI

Türk Telekom Fen Lisesi 1. snf örencisi Hüseyin Mutlu, ortaokuldayken arkadayla yenilenebilir enerji alannda yapt projeyle geçen yl TÜBTAKn Ortaokul Örencileri Aratrma Projeleri Yarmasnda Türkiye birincisi olduklarn söyledi.

Belgesel izlemeyi çok sevdiini ve küresel snmayla yenilenebilir enerji gibi konularn dikkatini çektiini anlatan Mutlu, Fosil yaktlarn çevreye verdii zararlar nedeniyle yenilenebilir enerji konular ön plana çkmaya balad. Benim de projeyi gelitirirken motivasyonum çevreye fayda salamak oldu. Danman öretmenimiz de projemize büyük destek verdi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git