Duruşmaya bile gelmedi

Gülistan Doku'nun bilgilerinin sosyal medyada ifşası davasında sanık duruşmaya gelmedi

Haberler 29.01.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020den bu yana, kendisinden haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokunun Rus uyruklu eski erkek arkada Z.A.nn, polislikten ihraç edilen üvey babas E.Y. hakknda, Doku ile ilgili gizli kalmas gereken kiisel bilgileri sosyal medyadan ifa ettii gerekçesiyle açlan davann durumas görüldü. Duruma, sann mahkemede yer almamas nedeniyle nisan ayna ertelenirken, talimatla ifadesinin alnmasna karar verildi.

Tuncelide kald yurttan 5 Ocak sabah ayrldktan sonra haber alnamayan Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokunun kaybolmasna ilikin Tunceli Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma sürüyor. Basavclk, Gülistann kaybolmasnda sorumlu olduu iddia edilen Rus uyruklu erkek arkada Z.A.nn polislikten ihraç edilen üvey babas E.Y. hakknda, kamu görevlisi sfatyla elde ettii bilgileri, Dokunun ablas Aygül Doku ile sosyal medya üzerinden tarttktan sonra paylamaktan kamu davas açt. Davann ilk durumas bugün görüldü. Davaya, E.Y. katlmazken, kayp üniversite örencisi Gülistan Dokunun Babas Halit, Ablas Aygül ve avukat Ali çimen katld. Tunceli 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava, durumaya katlmayan üpheli E.Y.nin talimatla ifadesinin alnmasna karar verilerek, nisan ayna ertelendi.

BU EVRAKI KAMU GÖREVLS SIFATIYLA ELE GEçRMT

Doku ailesinin avukat Ali çimen, Gülistan Dokudan 5 Ocaktan bu yana haber alnamadn anmsatarak, diye konutu:

Buna ilikin Tunceli Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü bir soruturma vard. Bu soruturma dosyasnn failleri sosyal medya üzerinden Gülistan Dokunun intihara meyilli olduunu göstermek için baz evraklar paylat. Bu evraklar imdiye kadar soruturma dosyamzn içinde yoktu. Bu evrak kamu görevlisi sfatyla ele geçirmiti. Onun ekran görüntüsünü paylamt. Buna ilikin bir yarglama yapld. Yine soruturma dosyasnn insan öldürme eklinde düünülmemesi için Gülistan Dokuya intihara meyilli olarak göstermiti. Buna ilikin bir yarglama yapld. Kendisi durumaya katlmad. Bizim öyle bir talebimiz oldu. ki ayr suçun asl ana dosyayla balantl olduunu söyledik. Gülistan Dokunun ana dosyasnn dosyamz içine alnmasn talep ettik. Onu mahkeme kabul etti. Dosyamzn içine ald. Bu aamadan sonra ikinci talebimiz dosyalarn birletirilmesine yönelik olacak. çünkü faillerin amac, balantlar bu yönlüydü. Duruma ertelendi. SEGBS üzerinden hazr edilmedi. Aslnda kendisi hazr edilseydi bizim de ona kar sorularmz olacakt. çapraz sorgusunu yapma imkanmz olacakt ama olmad. Talimat üzerinden ifadesini verecek. Talimatn cevab geldikten sonra artk dosyamz karara balanacak.

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku ise, ailesinin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görümesinden sonra umutlarnn arttn söyledi.

ABLA DOKU: GÜLSTAN KÖPRÜYE GTMED

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku ise Yücelin basna szdrd sözde intihar mektubu ve yine Sarsaltuk Viyadüü üzerinde yere çömelmi, bir kadn görüntüsünün servis edilmesiyle, Dokunun intihar ettii algs yaratldn söyledi. Ailesinin göstermesi sonucu Cumhurbakan Erdoann fotoraftaki kiiyi Gülistana benzetmediini söylediini hatrlatan abla Doku, O çok önemli bir detayd. u ana kadar hiçbir yetkili bize bunu demedi. Bu u demek oluyor. Gülistan aslnda o köprüye gitmedi. Bir cinayete kurban gitti. Yaasa bir yerden çkacakt diye konutu.

Ana Sayfaya Git