Düzce korkuttu

Düzce'de, Richter ölçeğine göre, saat 15.40'ta meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15:57'de 4.3 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursa'da da hissedildi.

Haberler 18.11.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzcede 5 büyüklüünde deprem; stanbulda da hissedildi Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) Deprem Dairesinin verilerine göre, merkez üssü Düzce merkez olan 5.0 büyüklüünde deprem meydana geldi. Saat 15.40taki deprem, yerin 18,02 kilometre derinliinde oldu. Sarsnt, stanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursada da hissedildi. Düzce ve Boluda halk, panikle sokaklara döküldü. Düzcede polis ve jandarma ekipleri, bölgede devriye görevinde bulunurken, u ana kadar herhangi bir olumsuzlua rastlanlmad. Düzcede baz evlerde sarsnt ile eyalarn devrilerek, hasar gördüü belirtildi. Depremin ardndan artç sarsntlar, devam etti.

MUHTAR KOç: çOK DDETL HSSETTK

Depremin merkez üssüne yakn Yayakba köyünün muhtar Hayrettin Koç, DHA muhabirine verdii bilgide, Depremi çok iddetli olarak hissettik. Köyümüzde herhangi bir hasar, ykm söz konusu deil. çevre köylerden de olumsuz bir ey duymadk u ana kadar dedi.

KANDLL 5.3 OLARAK AçIKLAMITI

Kandilli Rasathanesi depreme ilikin, Deprem Düzce- Cilimlide 5.3 büyüklüünde meydana geldi açklamas yapmt.

AFAD 5.0 OLARAK AçIKLADI

Saat 15.40ta merkezüssü Düzce olan 5.0 büyüklüünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

SÜLEYMAN SOYLU: OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

çileri Bakan Süleyman Soylu, Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Düzcede, saat 15.40ta gerçekleen 5.0 büyüklüünde depremin ardndan Valiliimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadr. Depremin ardndan ekiplerimiz tarafndan saha taramas devam etmektedir. Gelimelere göre kamuoyu, Valiliimiz tarafndan bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemerilerimize geçmi olsun dedi.

AFAD: 4.3 BÜYÜKLÜÜNDE KNC DEPREM

AFAD: Merkezüssü Düzcede saat 15.40ta meydana gelen 5.0 büyüklüündeki depremin ardndan, saat 15:57de 4.3 büyüklüünde ikinci deprem meydana geldi.

VAL ATAY: YIKILAN BNAMIZ YOK

Düzce Valisi Cevdet Atay, Deprem nedeniyle öncelikle tüm hemehrilerimize geçmi olsun dileklerimi sunuyorum. çok ükür ki deprem nedeniyle herhangi bir can kaybmz ya da yklan bir binamz yok. AFAD ve gönüllü ekiplerimiz hemen sahaya indi. Gelen ihbarlar deerlendireceiz dedi.

BELEDYE BAKANI ÖZLÜ: KÖTÜ HABER YOK

Düzce Belediye Bakan Faruk Özlü,Kötü bir haber yok. Düzcedeki yap stoku yenilendi. Zemin art 4 kata izin veriyoruz. Düzce deprem konusunda deneyimli. Hemehrilerimiz panik yapmasnlar. Bize gelen kötü bir haber yok dedi.

Öte yandan kentte saat 15.57de de 4.3 büyüklüünde deprem meydana geldi. Sarsnt, yerin 7,11 kilometre derinliinde oldu.

DEPREM ANI GÜVENLK KAMERALARINDA

Düzcede meydana gelen 5.0 büyüklüündeki deprem srasnda yaanan panik anlar, i yerlerinin güvenlik kameralarna yansd. Markette sarsntyla raflarda bulunan ürünlerden bazlar, devrilirken, içeride bulunanlar ise panikle dar çkt. Mobilya maazasnda da deprem annda içeride bulunanlar, korkuyla dar kotu.

ARTçI DEPREMLER OLDU

Öte yandan AFADn verilerine göre, saat 15.40ta meydana gelen 5.0 büyüklüündeki depremin ardndan artç sarsntlar oldu. Saat 15.53te 1.6, saat 15.55te 1.5 ve saat 15.57de 4.3 büyüklüünde depremler meydana geldi.

Ana Sayfaya Git