E Tipi Cezaevi koronavirüs tedbiri

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, yeni koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Mardin E Tipi Ceza İnfaz Kurumunun her gün dezenfekte edildiğini söyledi.

Haberler 04.04.2020 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bekta, yapt açklamada, il merkezi ile ilçelerdeki cezaevi ve adliye binalarnda gerekli hijyen kuralarna dikkat edildiini belirtti.

Mardin E Tipi Ceza nfaz Kurumunda da bugün itibaryla 850 civar tutuklu ve hükümlü bulunduunu ifade eden Bekta, alnan tedbirler sayesinde bugüne kadar hiçbir pozitif vakann olmadn vurgulad.

CEZAEVNDE TEDBRLER

Adalet Bakanl talimatlaryla ceza infaz kurumu alannda her türlü tedbirlerin alndn iaret eden Bekta, öyle dedi:

Ceza infaz kurumu her gün dezenfekte ilemi yaplmaktadr. Bu ilemlere sk ekilde riayet edilerek devam edecektir. Ceza infaz kurumuna gelen tüm hükümlü ve tutuklular virüsün içeriye yaylmasn engelleme adn gerekli adli muayenelerden geçirilmekte, muayenelerden geçen tüm tutuklu ve hükümlüler belli bir alanda izole ettikten sonra dier koulara alnmaktadr.

Biz tüm Türkiyede olduu gibi Mardinde de infaz kurumuna da çalan tüm personeli izole etmek için belirlenen yerlere yerletirildiini dile getiren Bekta, Belli bir süre personelimiz infaz kurumuna buralardan gelip gidecek daryla, ailesiyle temas etmeyecek, burada izole olacak ve bu hizmetleri böyle yürütecekler. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git