Ebrar gasptan tutuklandı!

2 ay önce 5 kişi tarafından darbedildiğine ilişkin kamera görüntüleri basına yansıyan Ebrar Yalçınkaya, gasptan tutuklandı

Haberler 12.03.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaklak 2 ay önce 5 kii tarafndan darbedilen Ebrar Yalçnkaya (23), 3 erkek arkadayla birlikte R.K. adl kiinin cep telefonlarn ve cüzdann gasbettii iddiasyla tutukland.

Balar ilçesinde 20 Ocakta bir binann en üst katnda Ebrar Yalçnkaya, 5 kii tarafndan darbedildi. O anlar cep telefonuyla kayda alan üpheliler, Ebrar Yalçnkayay tehdit edip, serbest brakt. Ebrar Yalçnkayann ikayetinin ardndan Asayi ube Müdürlüü Gasp Büro Amirliine bal ekipler harekete geçti.

33 GÜN SONRA GASP OLAYINA KARITI

Ekipler, Yalçnkayann ifadesinin ardndan kimliklerini tespit ettii videoyu çeken Nurhan B. (20), darbeden Remziye A. (28) ve evdeki Frat ç.yi (26) gözaltna ald. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen 3 üpheli, adli kontrol artyla serbest brakld.

Bu olaydan 33 gün sonra 22 ubat günü Ebrar Yalçnkaya, sosyal medya üzerinden yazt R.K. isimli kiiyle Turgut Özal Bulvarnda bulutu. Ebrar Yalçnkaya ile R.K. otomobilde sohbet etmeye balad. Bu srada araca Yalçnkayann 3 erkek arkada bindi. 3 erkek ve Yalçnkaya, iddiaya göre silah ve bçakla R.K.nin üzerindeki 3 son model telefon ile cüzdan gasbedip otomobilden indi.

17 GÜN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Polise haber veren R.K.nin ifadesinin ardndan Asayi ube Müdürlüü Gasp Büro Amirlii ekipleri, üphelilerden birinin Ebrar Yalçnkaya olduunu belirledi. Dier 3 üphelinin de kimliklerini tespit eden ekipler, özel ekip kurarak harekete geçti. Kent Güvenlik Sistemleri Yönetimi (KGYS) üzerinden inceleme yapan ekipler, gasp olayndan 17 gün sonra Yalçnkayann Balar ilçesinde bir evde olduunu tespit etti. Eve operasyon düzenleyen ekipler, Ebrar Yalçnkayay gözaltna ald. Yalçnkaya, emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld mahkemece kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve yama suçundan tutukland.

Ana Sayfaya Git