Efe davasında ceza istendi!

Zırhlı araçın çarptığı 5 yaşındaki Efe Tektekin’in ölümüne neden olan polis hakkında 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası istendi.

Haberler 25.03.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 11 Eylül 2019 ylnda caddenin karsna geçmeye çalan 5 yandaki Efe Tektekine kulland zrhl araçla çarparak, ölümüne neden olan polis dris Aksoyun taksirle ölüme neden olmak suçundan yargland davada savc, sank polis hakknda ceza talebinde bulundu. Diyarbakr 9uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava durumasnda, olay sonras tutuklanp daha sonra tahliyesine karar verilen sank polis ile taraf avukatlar hazr bulundu.

ATK SANII TAL KUSURLU BULDU

Olayla ilgili hazrlanan ilk trafik kazas bilirkii raporunda Efe Tektekin asli, zrhl araç sürücüsü polis dris Aksoy ise tali kusurlu bulunmutu. Efenin ölümünden 3 yl sonra trafik bilirkii heyeti tarafndan olay yerinde ikinci kez keif yaplm, hazrlanan raporda da Efenin babas Ahmet Tektekin, Efeyi gözetmedii gerekçesiyle asli kusurlu bulunmutu. Tektekin ailesi, avukatlarnn 23 Aralk 2021de görülen durumada bu yönde talepte bulunmas üzerine Adli Tp Kurumu (ATK) tarafndan 7 ubatta hazrlanan yeni raporda, sank polis bir kez daha dikkatsiz ve tedbirsiz davrand saptamasyla tali kusurlu bulundu.

TARAFLAR RAPORA TRAZ ETT

Dün görülen durumada mahkeme bakan, raporun dosyaya eklenip tevdi edildii sank ve katlan avukatlarnn rapora dair ayr ayr bulunduunu itirazlarn dosyaya eklendiini açklad.

SANIK POLS: SUçSUZUM

Mahkeme bakan rapora kar hazr bulunan sank polis Aksoya söz verdi. Raporu kabul etmediini dile getiren sank polis, olay mahallinin pazar yerinden 150 metre ileride olduunu ve karayollarna sorduunda burann pazar yeri olduu ve okul yaknlarnda 30 km hzla gidilmesi gerektii yönündekine benzer uyar levhalarnn bulunmadn örendiini belirtti. Arac 21 kilometre hzla kullandn söyleyen sank polis, hazrlanan rapora ilikin, Bu dava balad günden bu yana kaç km hzla gitmeliydim diye sürekli kendime. ATK tarafndan hazrlanan ilk raporda oy birlii ile kusursuz olduum kabul edildi. kinci raporda ise oy çokluu ile tali kusurlu olduum söyleniyor. lk heyette yer alan A.G. isimli bilirkii heyeti üyesi daha önce suçsuz olduum kantindeyken ikinci raporda kanaat deitiriyor. Bu heyet üyesiyle ilgili internetten yaptm aratrmada, 2009 ylnda yaanan ölümlü bu trafik kazasnda benzer ekilde iki gün arayla farkl kararlar verdiine ahit oldum dedi.

Bu olay olduunda kendisinin de ayn yata ve boyda bir kz olduunu söyleyen sank, 4 yldr zrhl araç kullanyorum. Görmediim bir eye kar tedbir alamam. Üzgün ve suçsuzum diyerek beraat talebinde bulundu. Sank avukat da ATKnin üstünkörü bir inceleme ile rapor hazrladn söyleyip, yeni bir rapor hazrlanmas için talep etti.

KAMERA GÖRÜNTÜLER TALEB

Tektekin ailesinin avukatlar ise, belli yönleriyle itirazda bulunduklarn iddia ettikleri ATKnin raporunda hatalar doru sraladn, fakat bunlarn tali kusur içerisine sokulmamasn eletirdi. Bu nedenle ATKden yeni rapor hazrlanmas talep eden avukatlar, sann olay mahallinin pazar yeri olduunu bilmedii eklindeki savunmasna da itiraz etti. Avukatlar, sann yok üzerinde tabela görmemesinin orann pazar yeri olmadn bilemeyeceim anlamna gelmeyeceini söyledi.

Avukatlar, ayrca mahkemeden baba Ahmet Tektekinin daha önceki beyanlarnda olay sonrasnda kendilerine izletildiini dile getirdii araç kamera görüntülerinin varsa dosyaya eklenmesini talep etti.

Sonrasnda söz verilen iddia makam, taleplerin yarglamaya yenilik katmayaca gerekçesiyle reddine karar verilmesinin istedi. Mahkeme bakan, mevcut deliller ve ATK raporlar dikkate alnarak, yeni rapor hazrlanmas taleplerinin reddine karar verdi.

SAVCI CEZA STED

Mütalaa için yeniden söz verilen iddia makam, TCKnin 85/1 maddesi uyarnca sank polisin Taksirle ölümüne neden olmaktan 2 yldan 6 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlmasn talep etti. Mütalaaya itiraz eden sank polis, suçsuz olduunu yineleyip beraatn istedi.

KARAR SALI GÜNÜNE KALDI

Taraf avukatlarnn mütalaaya kar beyanlarda bulunmak üzere süre talep etmesi üzerine mahkeme, durumay 29 Marta erteledi.

Ana Sayfaya Git