Efraim bebeğin yuttuğu iğne, 15 dakikalık operasyonla yemek borusundan alındı

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde, 5 aylık Efraim Solmaz'ın yuttuğu kıyafetindeki çengelli iğne, yapılan endoskopi işlemiyle yemek borusundan çıkarıldı. Prof. Dr. Yaşar Doğan, bebeğin yemek borusuna takılan çengelli iğneyi 15 dakikada çıkardıklarını belirterek, "Ailelerden ricamız, çocukların üzerine tehlike arz edebilecek herhangi bir cisim takmamaları ve etrafında bulundurmamaları" dedi.

Haberler 26.03.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Solmaz ailesinin 5 aylk oullar Efraim, kyafetine nazar bocuu ile taklan çengelli ineyi yuttu. Ailesinin fark etmesiyle nazar boncuu azndan çkarlan Efraim, yemek borusuna taklan çengelli ine nedeniyle kentteki salk kuruluuna götürüldü. Efraim bebek, buradan Elaz Frat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Burada yaplan endoskopi ilemiyle bebein yemek borusundaki çengelli ine çkarld. Tedbir amacyla hastanede gözlem altnda tutulan Efraim bebek, daha sonra taburcu edildi.

çOCUK KIYAFETLERNDEK MATERYALLER TEHLKE OLUTURUR

Frat Üniversitesi çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dal Bakan Prof. Dr. Yaar Doan, Efraim bebein yemek borusuna taklan çengelli ineyi 15 dakikada çkardklarn söyledi. çocuklarn kyafetlerine ilitirilen materyallerin büyük tehlike oluturabilecei uyarsnda bulunan Prof. Dr. Doan, 5 aylk bebek, bize Diyarbakrdan gönderildi. çocuk, üzerindeki nazar boncuu ve çengelli ineyi azna atm. O esnada ailenin müdahalesi ile nazar boncuu çkarlm fakat çengelli ineye müdahale edememiler, yemek borusuna kaçm. Hemen müdahale ettik. Yaklak 15 dakikalk ilem ile baarl bir ekilde ine çkarld. Ailelerden ricamz, çocuklarn üzerine tehlike arz edebilecek herhangi bir cisim takmamalar ve etrafnda bulundurmamalar. Kazara böyle bir ey olursa ilk müdahale ile ilgili bilgileri varsa hzl bir ekilde çkarmalar ama ulaamayacaklar bir mesafede ise en ksa zamanda salk kuruluuna bavurmalar. Son 1 ayda en fazla para olmak üzere kolye, bro, küpe, yüzük, bilye gibi eyler çkardk. Bizim için en tehlikelisi mknat çünkü barsaklarda yapkla neden olur. Cerrahi müdahale ile erken dönemde çkarlmas lazm. Geç kalnd zaman barsak nekrozlarna neden olabiliyor. çocuklarn etrafnda oyuncak amaçl mknatslarn bulundurulmamas gerekiyor diye konutu.

Prof. Dr. Yaar Doan ve ekibine teekkür eden Efraimin babas Esvet Solmaz da 5 aylk çocuumun azna nazar boncuu kaçt. Nazar boncuunu çkardk ama çengelli inesi boazna kaçt. Salk kuruluuna götürdük. Oradan ambulansla bizi gece vakti Frat Üniversitesine gönderdiler. Gelir gelmez çocuu endoskopiye aldlar. 15 dakika sonunda kazasz belasz ineyi çkardlar. çocuumuz u an iyi dedi.

Ana Sayfaya Git