Eğitim Sen:16 eğitim emekçisi koronadan hayatını kaybetti

Okullara ilişkin 29 Mart-4 Nisan vaka tespit tablosunu açıklayan Eğitim-Sen, toplam pozitif ve temaslı öğretmen sayısının 2 bin 558, öğrenci sayısının 3 bin 979 olduğunu belirtti. Açıklanan tabloya göre eğitim alanında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya ulaştı.

Haberler 06.04.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim-Sen), 29 Mart- 4 Nisan aras vaka tespit tablosunu yaptklar yazl açklama ile duyurdu.

Eitim emekçilerinin ne zaman alanacann bilinmedii belirtilen açklamada, Eitim emekçilerimiz, yeterli tedbirlerin alnmad okullarmzda, yaamlarnn riske girmesi pahasna büyük bir sorumlulukla görevlerini yerine getirmeye devam etmektedir. Adalet duygusunun her geçen gün biraz daha yitirildii, ekonomik eitsizliklerin daha da derinletii zamanlardan geçilmektedir denildi.

ÖNEMSEMYORLAR

Tüm eitim bileenlerinin okullara kayg ile gittikleri vurgulanan açklamada u ifadelere yer verildi: Hemen her gün bir yerlerde bir okul kapatlrken; örencilerimize, öretmenlerimize, hizmetli ve memurlarmza pozitif ya da temasl tehisi konulurken; MEB her eyin yolunda olduu algsyla, yüz yüze eitime katlmn ne kadar yüksek olduunu açklamaktadr. Birçok il ve bölge krmzya dönerken hiç rahatszlk duymadan yaplan bu açklamalar Bakanln duyarlktan ne denli uzak olduunu ortaya koymaktadr. Salkl ve güvenli bir ortamda örencilerin eitim hakkn ve tüm eitim emekçilerinin çalma hakkn önemsemeyen bir Bakanlk ve iktidarla kar karyayz.

16 K HAYATINI KAYBETT

Öyleyse yeniden hatrlatal 15 ubattan 4 Nisana kadar toplam pozitif ve temasl öretmen says 2 bin 558, örenci says 3 bin 379, hizmetli- memur personel says ise 246dr. 15 ubat-4 Nisan arasnda eitim alannda hayatn kaybedenlerin says 16ya ulamtr. Bu rakamlar buz dann sadece görünen yüzüdür. Sendikamza ulaan snrl bilgilerle ortaya çkan bu tablo bile tehlikenin boyutunun ne düzeye geldiini göstermekte, elinde tüm veriler olan MEB ise srarla saylar gizlemekte ve herhangi bir açklama yapmamaktadr.

TAM KAPANMA ART

Önü alnamaz bir ekilde vakalar ve hasta saylar tüm Türkiyede hzla yükselirken eitim alannda hiçbir tedbir alnmamas, yüz yüze eitimin sürdürülebilirliini tehlikeye atmaktadr. Yaplan çarlara ramen bata a olmak üzere önlemler noktasnda bir hazrlk gözükmemektedir. Tüm toplumumuzun sal tehdit altndayken salk örgütleri ve bilim insanlar, salk hizmetleri, belediye temizlik hizmetleri ve gda sat dnda, gelir güvenceli 28 günlük tam kapanmay önermektedirler.

SORUMLUSU MLL ETM BAKANLII

Her ey yolundaym gibi hareket eden MEBin yüzyüze eitimin salkl ve güvenli ekilde devamn salayacak bir gücünün ve iradesinin olmad açkça ortaya çkmtr. Önlemler alnarak eitim yüz yüze yaplmaldr diyen bir sendika olarak, yüz yüze eitimin ertelenecei, alamalarn hzlanaca ve tüm tedbirlerin alnaca gelir güvenceli dört haftalk bir kapanma sürecini desteklediimizi belirtiyoruz. MEB, yüz yüze eitimin salkl ve güven içinde yürütülememesinin sorumlusudur. Tarih bu kayd düecektir.

Ana Sayfaya Git