Eğitim uçağı düştü, pilot öldü

ADIYAMAN'ın Besni ilçesi yakınlarına, Gaziantep Üniversitesi'ne ait eğitim uçağının düşmesi sonucu kursiyer pilot Mehmet Önal (40) yaşamını yitirdi.

Haberler 28.06.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, sabah saatlerinde Besni ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklktaki Kayalard bölgesinde meydana geldi. Bölgeye bir uçan düerek yandn görenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. hbar üzerine bölgeye çok sayda itfaiye, salk ve kurtarma ekibi sevk edildi. Bölgeye ulaan ekipler Gaziantep Üniversitesi Havaclk ve Uzay Bilimler Fakültesine ait olduu saptanan uçaa müdahale etti. Yangn söndüren ekipler pilota rastlamaynca, düü annda atlad belirlenen pilotun bulunmas için arazide çalma balatt. Yaplan aratrma sonunda uçan dütüü yerde 20 kilometre uzaklktaki Yukar Söütlü bölgesinde kursiyer pilot Mehmet Önaln cansz bedenine ulald.

Adyaman Valiliinden, kursiyer pilotun öldüü olaya ilikin teknik ekibin görevlendirildii belirtilerek, öyle denildi:

27.06.2018 günü saat 08:15 sralarnda Gaziantep Üniversitesi Havaclk ve Uzay Bilimleri Fakültesine bal eitim uça Besni ilçemiz yaknlarna dümü, yaklak 20 km ötede Yukar Söütlü bölgesinde pilotun cesedine ulalmtr. Uçan düü sebebi ile ilgili teknik ekip görevlendirilmi olup, gerekli inceleme ve aratrmalarn neticelendirmesinin ardndan elde edilen bilgiler kamuoyu ile paylalacaktr.

YALNIZ UçUUNU YAPIYORDU

Öte yandan kursiyer pilot Mehmet Önaln bugünkü kazada eitiminin 38inci saatinde yalnz uçuunu gerçekletirdii örenildi. Önaln yaamn yitirdii olayda üniversiteye ait dier uçan da güvenlik amacyla peinden ilerledii ve balant kesilince dütüü bilgisini yetkililere ilettii bildirildi.

DÜEN UçAK 2 YIL ÖNCE ALINMITI

Gaziantep Üniversitesi Havaclk ve Uzay Bilimleri Fakültesi örencilerine uygulamal eitim vermek amacyla 2016 yl Haziran aynda Cessna 172SP tipi 2 uçak satn almt. Tek motorlu, pervaneli olan ve 1 milyon 975 bin liraya satn alnan uçaklara T.C. GUA ve T.C. GUB isimleri verilmiti.

Ana Sayfaya Git