Eğitimde, "öğretmen devrimi"!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenlerin mesleki eğitimine öncelik veren düzenlemeyi hayata geçiriyor. Okul bazlı öğretmen eğitimini tamamlayan öğretmenlerin hem kıdemi hem maaşı artacak

Haberler 17.01.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kdem arttkça öretmenlerin maa da memuriyet derecesi de artacak. Öretmenler, ülke genelindeki iyi uygulama örneklerini yerinde görmeleri için mobilize edilecek.

Yeni modelin satrbalar öyle:

Okul bazl öretmen eitimi balyor. Öretmenler her kademedeki iyi uygulama örneklerini yerinde görecek. 15er günlük görevlendirme ile Türkiyenin her noktasndaki farkl okullara özgü tecrübeyi, baary yerinde görüp inceleyecek, kendi okuluna aktaracak.

Öretmenlerin mesleki geliimine öncelik verilecek. Bu kapsamda 10 yllk öretmen, 180 saat meslek için eitimden geçecek. Yazl snava girecek, baarl olursa uzman öretmen olarak 1 derece ve 1.000 lira maa zamm alacak.

YEN ÖRETM SSTEM

ABDde yeni kriz çanlar! Dünya bu sorunun cevabn merak ediyor: Fed ahinleiyor ama

Son dakika: Domenec Torrentin sözlemesi ortaya çkt | Galatasaray tarihinde bir ilk! Fatih Terim...

Torrentin sözlemesi ortaya çkt | G.Saray tarihinde bir ilk! Fatih Terim...

10 yllk uzman öretmenler ise, 240 saatlik mesleki eitimi tamamlayp, snav geçerse baöretmen unvanyla birlikte ilave 1 derece ve 2.000 lira maa art kazanacak.

Öretmenler yüksek lisans ve doktora yapmaya tevik edilecek. Türkiyede u anda mastr yapan öretmen says 117 bin ve bu say toplam öretmenlerin sadece yüzde 10u. Finlandiyada ise öretmenlerin tamamnn yüksek lisans derecesi bulunuyor.

Türk eitim sisteminde, kdemli öretmenlerin, örenci baarsna somut katks görülüyor. 20 yl ve üzeri deneyimi olan öretmenin okuttuu örenci ile 5 yl ve alt deneyimi olan öretmenin örencisi arasnda 70 kata varan baar farklar gözleniyor. Bu nedenle öretmenlerin meslek sürecinde yetkinliinin artrlmas salanacak

Ana Sayfaya Git