EGM ehliyet yenileme ücreti ve yenileme başvuru koşulları açıklandı

EGM Ehliyet yenileme işlemleri ve yenileme de gerekli evraklar ve tüm detaylar açıklandı

Haberler 05.12.2016 - 14:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni yln balamasna günler kala herkes tarafndan merak edilen bir konu da ehliyet yenileme ilemleri oldu. Yeni yl da bilindii üzere çipli ehliyete geçilecek ve geçite de ödenecek olan ücret konusu, ehliyet yenileme de gerekli belgeler, ve ehliyet randevu konusu hepsi haberimizde.

EGM EHLYET YENLEME LEM BALADI

Yeni tip ehliyetler 1 Ocaktan itibaren balamken, ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücülerin sürecin balamas için bavuruda bulunmas ve gerekli evraklar tamamlamas gerekiyor.

EGM AçIKLADI

Sürücülerin ehliyet yenileme ilemlerini kolayca gerçekletirebilmesine olanak tanyan EGM, sürece dair bilgilendirmeyi de resmi sitesi üzerinden yaynland duyuruyla yapt. Yaynlanan duyuruda; Emniyet Genel Müdürlüünce, sürücü belgesi sahiplerinin ilerini kolaylatrmak amacyla online randevu sistemi hizmete açld. Vatandalarmz, Emniyet Genel Müdürlüüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi ilemlerini gerçekletirebilecek. Ifadeleri kullanld.

YENLEME ÜCRET VE GEREKL EVRAKLAR

Ehliyet yenileme ücreti ve gerekli evraklar da en az bavuru süreci kadar merak ediliyor. Özellikle ücretlerle alakal farkl iddialarn yaylmas, sürücülerin kafasnda soru iareti brakyor. Sürücülerin ücrete ve belgelere dair soru iaretlerine yant ise EGMye bal olan Trafik.gov.tr adresinden geldi. Resmi sayfada yer alan Sürücü lemleri sayfasnda hem ehliyet yenileme ücreti hem de gerekli evraklara dair bilgiler yer alyor. te, ehliyet yenileme ücreti ve gerekli evraklar!

1. Eski sürücü belgesi

2. Nüfus cüzdan, Pasaport veya Avukatlk Kimlii

3. Sürücü salk raporu

4. 15 TL (13 TL deerli kat bedeli, 2 TL vakf pay) bedelinin vergi dairelerine veya anlamal bankalara yatrldna dair makbuz

5. 2 adet fotoraf (5x6 ebadnda arka fon beyaz olacak ekilde biyometrik vesikalk fotoraf)

6. Kan grubunu belirtir belge veya yazl beyan.

Eski tip ehliyetlerin deitirme ilemlerinin 5 yl içerisinde tamamlanacann hatrlatld sayfada bir de uyar yapld. Yaplan uyarda; Trafik tescil kurulularnda harç, deerli kat ve hizmet bedeli ücretleri elden tahsil edilmeyecektir. Ücretlerin Maliye Bakanlnn veznelerine veya anlamal bankalara yatrlmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git