Ek ödemeler kesildi!

Diyarbakır’da 112 Acil Servisi’nde görev yapan 44 sağlık çalışanın ek ödemeleri kimi gerekçelerle kesildi. SES Şube Sekreteri Eyüp Ay, iş yükleri iki kat artarken verilmeyen ek ödemelerin sağlık çalışanlarını demoralize ettiğini söyledi.

Haberler 25.11.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs (Kovid-19) salgnnda vaka ve ölüm saylarnda art hzla devam ediyor. Diyarbakrda pandemi hastanesi ilan edilen Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde youn bakm doluluk oran, snra dayanm durumda. Kentte vakalar hzla artmaya devam ederken, kentte 112 Acil Servisinde görev yapan 44 salk çalann ek ödemeleri öne sürülen kimi nedenlele kesildi.

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube Sekreteri Eyüp Ay, ek ödemeleri verilmeyen 112 Acil Servisinde görev yapan 44 salk çalann kendilerine bavurduunu ifade etti.

Ay, salk çalanlarnn Nöbet defteri neden doldurulmam, neden vakaya itiraz ettin, neden sorguladn, neden dier ekibin bölgesine girmedin gibi sudan sebeplerle cezalandrldn dile getirdi.

Diyarbakrda pandemi ilan edilen hastanelerde çalan salk çalanlarnn da sadece yüzde 30unun ancak performanstan yaralanabildiini belirten Ay, Herhalde idareciler o koltuklarda fazladan iki saat oturabilmek için durumu kendi lehlerine çevirerek, emekçilerin haklarn gasp ediyorlar dedi.

Ay, kamuoyunda oluturulan algnn aksine salk emekçilerine vaat edilen ücretlerin verilmediini vurgulayarak Hakkmz olan ücretleri alamyoruz. Bu süreçte eksik personelle çok i yaptrlmaya çallyor. yükümüz iki kat artmasna ramen aldmz ücretler performanslar kesilmeye balad. Ekonomik krizin etkisi var tabi. Ancak bu süreçte sala bütçe ayrlmayacaksa hangi süreçte ayrlacak? diye sordu.

TÜKENME NOKTASINA GELDK

Pandeminin banda 17 bin salk çalan atamasnn yapldn, ancak bu rakamn yeterli olmadn dile getiren Ay, unlar ekledi: Bakanlk sürekli daha fazla atama yaplacan dillendirse de bir türlü i yükümüz azalmad. Gerçekten tükenme noktasna geldik. Yerel idarecilerin bu tavrlar bizi daha fazla tüketip, psikolojik olarak çökertiyor. Bunu kabul etmeyeceiz. Eylemlerimize devam edeceiz. Biz bu süreçte i brakmay doru bulmadmz için i brakmadk ama maalesef idareciler bize baka bir yol brakmyorlar. Salk emekçileri olarak grev karar almay düünmeye baladk.

YARI ATI DELZ

Salk Bakanlna çar yapan Ay, Bir an önce atamalarn yaplmasn ve salk emekçilerinin i yükünün azaltlmasn istiyoruz. kinci çarm yoksulluk snrnn altnda ücretlerle çalmak istemiyoruz. Performansla çalan emekçiler olmak istemiyoruz. Biz ek ödeme deil, tek ödeme istiyoruz dedi.

Kamu kurumlarnda her ay ne kadar maa alacan bilmeyen tek meslek grubunun salkçlar olduunu kaydeden Ay, Yllardr SES olarak performans sistemine karydk. çünkü hastaneler ticarethane deil, bizler de tüccar deiliz. Dolaysyla yar atlar deiliz. Performansmza göre bize ücret vermesinler. Biz zaten i ve meslek etiini bilen bir i ortamnda çalmaktayz. Dolaysyla tek istediimiz artlarn düzeltilmesidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git