Eken katilleri itiraf ettiler!

Antalya'da kayıp olarak aranırken öldürüldüğü ortaya çıkan ve foseptikte parçalanmış cesedi bulunan Süleyman Eken'in (54) cinayet sanıkları Oktay (51) ve Mehmet Yılmaz (46) kardeşler ilk kez hakim karşısına çıktı. İşlediği cinayeti anlatan Oktay Yılmaz, “Süleyman'ın cesedini bıçakla kesmeye çalıştım. Olmayınca ağaç testeresi ile kol ve bacaklarını ayırdım. Naylon poşetlere parçaları koydum. Gövde ve baş kısmını konteynere attım" dedi.

Haberler 21.10.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyann Muratpaa ilçesi Deniz Mahallesinde oturan Diyarbakrl Süleyman Ekenden haber alamayan Diyarbakrdaki annesi Sultan Akhan, geçen yl 13 Ocakta polise kayp bavurusunda bulundu. Sultan Akhann oluyla en son 8 Ocakta görütüünü bildirmesi üzerine harekete geçen ekipler, Ekenin yalnz yaad evde inceleme yapt. Arama çalmalarnda Süleyman Ekene ulalamad. Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Ekenin kayp olduu tarihten itibaren güvenlik kameras ve cep telefon kaytlarn incelemeye ald. Teknik ve fiziki takibin ardndan Süleyman Ekenin en son kadn kuaförü Oktay Ylmaz ve kardei Mehmet Ylmaz ile görütüü belirlenerek incelemeler bu yöne kaydrld. Ekipler, Ekenin telefon sinyalinin, son olarak Döemealt ilçesi çplakl Mahallesi 412 Sokaktaki Oktay ve Mehmet Ylmazn anneleri Gülger Ylmaza ait evden alndn belirledi.

CESEDN PARçALARI FOSEPTKTE BULUNDU

Polis, nisan aynda evin çevresinde i makineleriyle kaz gerçekletirdi. Kadavra köpei ile yaplan aramada, Süleyman Ekene ait cesedin parçalar, evin bahçesindeki foseptikte bulundu. Tüm aramalara ramen cesedin ba ile göüs kafesine ulalamad. Gözaltna alnan Oktay ve Mehmet Ylmaz kardeler tutukland.

Antalya Cumhuriyet Basavcl tarafndan iki karde hakknda ayr ayr arlatrlm ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazrland. Ayrca sanklarn Ekene yönelik yama, kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan da ayr ayr 22 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

CNAYET ANINI ANLATTI

Ylmaz kardeler, Antalya 5. Ar Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karsna çkt. Sank Oktay Ylmaz savunmasnda, cinayeti ilediini itiraf ederek, Ben bu adam öldürdüm ancak isteyerek ve bilerek öldürmedim dedi. Maktulle 2 yl önce tantn belirten Oktay Ylmaz, öyle konutu:

Paraya ihtiyacm vard. Bir arkadamn araclyla tantm ve kendisinden birkaç kez faiz karlnda borç para aldm. Olay günü akam sralarnda Süleyman Ekene 2 bin TL ödeme yapacaktm. Ancak yanmda 500 TL vard. Bu durumu telefonda kendisine söyledim ve paray tamamlayacam belirttim. O da telefonda bana yüksek sesle konumaya balad. Ben de Gel alacan al dedim. Akam saat 19.00- 20.00 sralarnda home ofis olarak kullandm i yerine geldi. Paray tamamlayacam söyledim. O da Ne yapacaz? dedi. Kendisinden birkaç gün beklemesini ve kalan 1500 TLyi ödeyeceimi söyledim. O da bana küfretti. Ben de düzgün konumas için uyardm. Bana silah çekti. Silah görünce korktum ve silah tutan elini tuttum. Bu srada silah patlad. Sonra nasl yaptm hatrlamyorum ancak mutfaktan bçak alp Süleyman Ekenin cinsel organn kesmiim.

CESEDN BIçAKLA KESMEYE çALITIM

Oktay Ylmaz, kendine geldiinde kardei Mehmet Ylmaz çardn, kardeinin cinayetten haberinin olmadn belirterek, sonrasnda bara gidip alkol aldn ifade etti. Gece ofise döndüünü ifade eden Ylmaz, Süleymann cesedini bçakla kesmeye çaltm. Olmaynca aaç testeresi ile kol ve bacaklarn ayrdm. Bunu yapmam sabah buldu. Daha sonra cesedi banyoya sürükledim. Naylon poetlere parçalar koydum. Koli band ile sktrdm dedi.

GÖVDE VE BA KISMINI ASTLE YOK EDECEKTM

kinci gün cesedin kol ve bacak ksmn taksi ile götürüp annesinin Döemealt ilçesinde bulunan evin fosseptiine atn sözlerine ekleyen Ylmaz, konumasn öyle sürdürdü:

Ertesi gün büyük ceset parças olan gövde ve ba ksmn getirmeye karar verip asitle yok edecektim. Gövde ve ba ksmnn bulunduu ceset poeti ve bunlar keserken kullandm aaç testeresini ayn çuvala koydum. Taksiye bindim. Sanayiye giderek asit almak istedim. Ancak o saatte eski sanayideki esnaf kapalyd. Bu esnada bir konteyner gördüm, gövde ve ba ksmn buraya attm. Bçak, silah ve cep telefonunu poete koyup yat limannda denize attm.

Dier tutuklu sank Mehmet Ylmaz, kardeinin iledii cinayetten haberi olmadn, kesinlikle ceset tama iinde bulunmadn söyledi. Mehmet Ylmaz suçlamalar kabul etmeyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme, tank ifadelerinin ardndan sanklarn tutukluluuna devam karar vererek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git