EKPSS'ye hazırlık

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi engellileri EKPSS’ye hazırlıyor

Haberler 14.10.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi engellileri Engelli Kamu Personeli Seçme Snavna (EKPSS) hazrlyor.

Belediye, orta öretim ve ön lisans mezunu engelli vatandalarn, hzlandrlm ders anlatm sistemiyle EKPSSye hazrlanmalar konusunda destek sunuyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl Engelli ube Müdürlüü, orta öretim ve ön lisans mezunu engelli bireylere yönelik EKPSS kursu açt.

ENGELLLER EKPSSYE HAZIRLIYORLAR

Ortopedik, hafif düzeyde zihinsel ve süren hastala sahip engellilerin yer ald kurstan 25 kii faydalanyor. Halk Eitim Merkezi, tarafndan alannda uzman eitmenlerin görevlendirildii kursta Türkçe, matematik, Atatürk ilke ve inklaplar, corafya, kültür ve medeniyetler, temel yurttalk ve güncel konular olmak üzere 7 balkta eitim veriliyor.

Sümerpark Ortak Yaam Alan Engelli ube Müdürlüünde gerçekletirilen kursta engelli örencilere 7 balktaki dersler hzlandrlm sistemle aktarlyor. Kurstan yararlanan farkl engel grubundaki bireyler örendiklerini pekitirmeleri için soru çözüm saati uygulamasna da katlma frsat buluyor.

15 Kasma kadar devam edecek olan EKPSS kursu eitimleri, hafta içi 6 saat eklinde veriliyor. Kursta engelli bireyler fiziksel ve zihinsel durumlar göz önünde bulundurularak gruplara ayrlyor.

Ana Sayfaya Git