El arabasına koydukları çocuklarıyla plastik ve karton topluyorlar

BATMAN'da yaşayan akrabalar Şahine ve Halime Gezici, çöpten topladıkları plastikleri ve kartonları satarak, ailelerini geçindirirken, bakacak kimse olmadığı için çocuklarını soğuk havaya rağmen el arabalarında taşıyor.

Haberler 14.12.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Beevler Mahallesinde oturan akrabalar ahine ve Halime Gezici, geçimlerini çöpten topladklar plastikleri ve kartonlar satarak, saladklarn söyledi. Kadnlar, evde brakacak kimse olmad için çocuklarn da eyalar koyduklar el arabalarnda tadklarn belirtti. Einin engelli olduunu dile getiren ahine Gezici, Kiradayz. Geçimimizi, topladmz atklardan salyoruz. Souk havalara aldr etmeden çocuklarmla birlikte ekmek teknesi olarak gördüümüz çöp kutusu ile konteynerleri her gün kartryoruz dedi. Seyyar satclarn da kulland el arabasna çöplerden topladklar karton ve plastik eyalar koyan kadnlar, bunlarn yanna da küçük çocuklarn brakmak zorunda olduklarn söyledi. ahine Gezici, Souk hava da olsa çocuklarm el aracna brakmak zorundaym. Evde ona bakacak kimse yok. çöp kutusu ile konteynerlerde pet ie, plastik ve karton topluyorum. Günlük 5-10 TL gibi bir yevmiye elimize geçiyor. Bu parayla aldmz 2 ekmekle evin yolun tutuyoruz diye konutu.

Maddi sknt yaadklarn söyleyen Halime Gezici ise Evde bir ey yok. Üç çocuk büyütmek zorundaym. Hiçbir eyimiz yok. çöp atklar da olmazsa aç kalacaz dedi.

Ana Sayfaya Git