Ela o anları anlattı

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda babaanne ve dedesini yitiren, kendisi 5, küçük kardeşi 2 saat sonra enkaz altından çıkarılan 12 yaşındaki Ela Sarıbaş, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Haberler 09.11.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seferihisar ilçesi açklarnda 30 Ekimde meydana gelen 6,6 büyüklüündeki deprem, Bayrakl ilçesine bal Manavkuyu Mahallesindeki binalarda ar hasara neden oldu.

Deprem öncesi 32 daire ve 5 i yerinin bulunduu Rza Bey Apartmannda 37 kii hayatn kaybetti.

Arama kurtarma ekipleri, depremden 2 saat sonra 4 yandaki Sla Sarba enkazdan yaral olarak çkard, o srada Slann ablas Ela Sarban da sesi duyuldu.

Ela Sarba, enkaz altnda AFAD ekibine, büyük bir soukkanllkla yerini tarif etti. Seni kurtaracam diyen görevliye uray çkarsanz. Bam oynatabileceim. diyen Ela Sarba, henüz enkazdan kurtulmadan Babama iyi olduumu söyler misiniz? diyerek küçük yana ramen metanetini gösterdi.

Arama kurtarma görevlisinin, Babana söyledik. Biliyor diyerek teskin ettii Sarba, 3 saatlik çalma ile kurtarld. çocuun enkaz altndaki görüntüleri, arama kurtarma ekiplerinin kameralarna da yansd.

Evdeki babaanne ve dedenin cansz bedenleri ise enkaz altnda kald.

Ela-Sla kardeler, tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Hastanesinden taburcu edildi.

Aile, evlerini açan dostlarnn yanna yerleti.

BAIRDIK, EKPLER GELD

Enkaz altndan yaklak 5 saat sonra çkarlan Ela Sarba, AA muhabirine yapt açklamada, deprem olunca kardeini yanna alarak salona babaannesinin yanna gittiini ve o anda binann çöktüünü anlatt.

Enkaz altnda kurtarlmay beklediklerini belirten Sarba, Bina çökünce çok korktum. Sol tarafm duvarla kaplyd ve kardeim Sla da yanmdayd. Onunla beraber bardk sonra ekipler geldi ve o biraz bolua denk geldii için ilk Slay çkardlar. Benim sol ayam kanepenin altnda kalmt. Ekipler çalt ve beni de çkardlar. dedi.

Enkaz altndaki görüntülerini izleyen Ela, kendisini kurtaran ekip bata olmak üzere arama kurtarma görevlilerine teekkür etti.

Enkazdan yaklak 2 saat sonra çkarlan evin küçük kz Sla Sarba ise Ablam kendi odasnda bir eyler izliyordu ben de çizgi film. Sonra babaannemin yanna kotuk. Sonra da ev ykld, çöktü, bizi kurtardlar. ifadelerini kulland.

- BABA O ANLARI ANLATTI

Özel bir firmada çalan 44 yandaki Mustafa Sarba, einin de ite olduunu, depremin ardndan endieyle eve kotuklarn, apartman gördüünde ise dehete kapldn söyledi.

Panik içinde enkaz altndaki çocuklar ile anne ve babasn çkarmann yollarn aradn anlatan Sarba, öyle devam etti:

Bir yandan Kzm, Elam, Slam, annem, babam diye feryat ederken kzmz çkarmlar, ambulansa koyup götürmüler. 1,5-2 saat sonra Elann sesini duyduklarn söylediler. Ela skt için çkarmalar biraz uzun sürdü. Ekipler bilincinin açk olduunu ve sorulara cevap verdiini söylediler. Ben de kzma seslenerek Buradaym, iyi olacaksn diyordum. Yaklak 5 saat sonra kzm çkardlar. Allahn dedii oluyor yapacak bir ey yok. Annemizi, babamz kaybettik, çocuklarmz Allah bize balad.

- ARAMA KURTARMA GÖREVLLERNN HAKKI ÖDENMEZ

Komular için de büyük üzüntü yaadn belirten Sarba, Bu apartmanda çok büyük hikayeler, çok büyük aclar var. Alt komularmz, üst komularmz, komple insanlar, kzlarmn arkadalar, alt katta oturan ikizler. dedi.

Enkaz gördüünde ümitsizlie kapldn anlatan Sarba, ki saat içinde Slay çkarttklarnda bir umut dodu Kzlarm, annem babam iyi olacaklar dedim. Yani mecbursun kendini ayakta tutmak zorundasn. yorumunu yapt.

Kurtarma çalmalarna katlan ekiplere teekkür eden Sarba, Arama kurtarma, polis, UMKE ekiplerinden, Kzlaydaki arkadalardan Allah bin kere raz olsun, onlarn hakk ödenmez.. ifadelerini kulland.

- çOK ÜKÜR AFAD EKB GELD

Anne Öznur Sarba da depremin ardndan oturduklar binann çöktüünü görünce oke olduunu anlatt.

Koarak evine ulatn belirten Sarba, Bir gittik bina yerle bir. Artk tamam dedik, Allahm dedim ne oldu böyle bardk, çardk yardm edin diye. çok ükür AFAD ekibi geldi ama kz çocuklarm çkncaya kadar buradan nasl çkacaklar diye düündüm. çok ükür önce küçük kzm sa salim çkt. dedi.

Küçük kzyla beraber ambulansla hastaneye gittiini anlatan anne Sarba, 12 yandaki kznn da kurtarlmasn örendiinde büyük sevinç yaadn belirtti.

Ana Sayfaya Git