Elazığ tutuklananlar listesinde 20 sağlık çalışanı

Elazığ'da tutuklanan FETOcular arasına 20 sağlık görevlisi daha eklendi. Operasyonlarda 20 kişi tutuklanırken 12 kişi serbest bırakıldı.

Haberler 19.11.2016 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda operasyonlar devam ediyr. FETOya yandalk yapma ve örgüte üye olma suçundan süregelen soruturmalarda 20 salk çalannn tutukland haberi duyuldu. çerisinde ünlü doktor ve eczaclarnda bulunduu Elazda tutuklanan listesi tekrardan güncellendi. 15 Temmzu darbe giiminden sonra terör örgütlerinin ehir yaplanmasna yönelik sürdürülen operasyonlar devam ediyor.

10 gün önce Elaz l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi (KOM) ekipleri, Cumhuriyet Savclnn koordinesinde FETÖ/PDY balantl doktor ve eczaclarn da aralarnda bulunduu 32 üphelinin yakalanmas için operasyon yapmt. Elaz merkezli Diyarbakr ve Adyamanda yaplan e zamanl operasyonda aralarnda eczac ve doktor ile veteriner, fizyoterapist, hemire ve ebelerin de yer ald 32 üpheli gözaltna alnmt.

20 K TUTUKLANDI, 12 K SERBEST

üphelilerin evlerinde yaplan aramada dijital materyaller, örgüte yönelik yazl dokümanlar, KHK ile yasaklanan yaynevlerine ait yaynlar, Bank Asya hesap kartlar ele geçirilmiti. Gözaltna alnan üpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkartlan 32 üpheliden 20si tutukland, 12si ise adli kontrol art ile serbest brakld.

Tutuklanan üphelilerden bazlarnn hoca olarak adlandrld, dini,siyasi içerikli sohbetler ve yönlendirmeler yapt, terör örgütü eleba Fetullah Gülenin videolarnn izleterek Türkiye Cumhuriyetinin seçilmi hükümetine kar propaganda yürüttüü iddia edildi. üphelilerin örgüt lideri Fetullah Gülenin talimatyla Banka Asyaya para yatrd da belirlenirken, örgütün gizli haberleme a olan ByLock, Kakao, Eagle kullandklar örenildi.

Operasyonla ilgili soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git