Elazığ'da termometreler 45 dereceyi gösterdi

Meteorolojinin sıcak hava dalgası uyarısının ardından Elazığ'da termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Haberler 05.09.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüünün uyard scak hava dalgas, Elazda da etkili oluyor. Hissedilir derecede artan scaklar, vatandalar etkilerken termometreler bugün 45 dereceyi gösterdi. Dar çkan vatandalar, gölgelik alanlar tercih ederken Covid-19 nedeniyle maske takanlar da scak havadan dolay zorlandklarn aktard. Meteoroloji ise bugün için Elaz, Bingöl, Tunceli, Adyaman ve Malatya için scak havann mevsim normalleri üzerinden 3 ile 6 derece fazla olduunu aktard. Özellikle scak hava dalgas nedeniyle çocuklar, yallar ve kronik rahatszl bulunanlarn güne çarpmasna kar dikkat etmesi istendi.

u anda hissedilir derecede scaklk olduunu belirten Hüseyin Güzel, çarnn da hafif seyrek olmasndan görünüyor. Mevsimlerde artk hem ar souk hem ar scak. kisinin arasndaki derece farknn artmas sorun. Her mevsimin kendisine göre güzel yönleri var. Allah yardmcmz olsun. Bu scakta da yallarmz dar çkmasn. Gençlerde günein dik geldii zamanlarda evde kalsnlar dedi.

Scaklarn bu sene Elazda çok fazla olduunu belirten Ahmet Alan, Fazla olmas bizi etkiliyor. Covid-19 sebebiyle maskeyi de çkartamyoruz. Ama maalesef takmak zorundayz ve scaklarda zor oluyor. Genelde i yerinden çkmamaya çalyoruz. Bir yere giderken araçla gitmeye çalyoruz. Bu scaklarda tansiyon ve kalp hastas olan mutlaka etkilenir. Benim tavsiyem dar çkmamalardr diye konutu.

Ana Sayfaya Git