Elazığlı işçi bıraktığı sigaranın parasını hayır için kullanacak

4,5 sene önce sigarayı bırakan Fırat Üniversitesinde görevli Yunus Saylan "18 senedir sigara içiyordum. 4,5 senede 38 bin lira para toplandı. Biriken parayla her ay öğrencilere 1000 yemek fişi dağıtıyorum, şehitlerimiz için de mevlit okutuyorum. Bu 10 ay devam edecek"

Haberler 02.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yaayan içi Yunus Saylan, 18 yl içtikten sonra 4,5 yl önce brakt sigarann parasn hayr amaçl kullanmaya karar verdi.

Frat Üniversitesinde görev yapan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çarsna uyarak sigaray brakan 48 yandaki 2 çocuk babas Saylan, 4,5 ylda biriktirdii 38 bin lira ile her ay üniversiteli gençlere yemek destei sunmaya, ehitler için de mevlit okutma karar ald.

Saylan, üniversite yerlekesinde yer alan Üniversite Evinde örencilere yemek fii datt, daha sonra camide Elaz Müftüsü Selami Aydnn katld programla ehitler için mevlit program düzenlendi.

Sigaray brakmas ve bu paray hayr için kullanmas nedeniyle takdir gören Saylan, gazetecilere, sigaray brakt için çok mutlu olduunu söyledi.

Cumhurbakan Erdoann çarsnn bunda etkili olduunu dile getiren Saylan, 18 senedir sigara içiyordum. 4,5 senedir sigaray braktm. Sigara içerken nefes almakta zorluk çekiyordum. Sigaraya verdiim paray biriktirdim. 4,5 senede 38 bin lira para topland. Biriken parayla her ay örencilere 1000 yemek fii datyorum, ehitlerimiz için de mevlit okutuyorum. Bu 10 ay boyunca devam edecek. Allahtan tüm ehitlerimize rahmet diliyorum. diye konutu.

Saylan, sigara içenlere salk için brakmalar çarsnda bulunarak, sigaraya verilen para ile örencilere, gençlere yardm edilmesi tavsiyesinde bulundu.

çOK GÜZEL BR DAVRANI

Üniversite örencilerinden Mihver Cihat Turgut, Saylann brakt sigaradan salad birikimle üniversiteli gençlere destek olmaya çalmasnn toplum için örnek bir davran olduunu söyledi.

Saylan takdir ettiini belirten Turgut, Hem sigaray brakm olmas hem de buradan elde ettii birikimle örencilere yardmc olmas, ehitlerimizi düünmesi çok güzel bir davran. dedi.

Rabia Kaynak da Saylann bu ekilde gençlere destek olmaya çalmasnn kendilerini çok mutlu ettiini belirterek, çok onur verici bir davran. Herkesin bu iyilii yaymas ve dile getirmesi gerekir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git