Elektrik, doğal gaz, su faturası... Hepsi düşecek

Elektrik, su, doğal gaz… Tüm faturalar düşecek. Herkes için geçerli. Daha düşük faturalar gelecek. Böylece ev ekonomisinden faturalar için ödenen para miktarı azalmış olacak. Özellikle koronavirüs salgını sürecinde, zamanının çoğunu evde geçiren vatandaşlar yüksek faturalar ödemek zorunda kaldı. Kış aylarında doğal gaz ve elektrik tüketiminin de artmasıyla faturalar birçok vatandaşın ödeme güçlüğü çekmesine neden oldu. Elektrik faturası, doğal gaz faturası ve su faturasını daha az ödeyin. Birkaç değişiklikle faturalarınız düşecek.

Haberler 06.02.2021 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm aboneler için geçerli. Elektrik, doal gaz ve su için daha az para ödenecek. Küçük görünse de aylk toplam maliyet içerisinde birçok kii için önemli bir kazanç salanm olacak. Gerekmedikçe darya çklmayan pandemi döneminde çok daha fazla zaman evlerde geçiriliyor. Dolaysyla yaam alanlarnda harcanan elektrik, su, doal gaz gibi kaynaklarn miktarlarnda da ayn oranda artyor. Bu kaynaklarn skça kullanlmas faturalarn da yüksek gelmesine neden oluyor. Birkaç küçük deiiklikle faturalarn düürülmesi salanabilir. Tüm tasarruf önlemlerini alanlar elektirik, su ve doal gaz için daha az ödeme yapabilirler.

ELEKTRK FATURASI NASIL DÜÜRÜLÜR?

Evinizde gün içinde lamba kullanmn azaltabilirsiniz. Bunun için gün ndan en çok faydalanabileceiniz oday, evinizde en çok zaman geçirdiiniz yer neresiyle (salon, oturma odas, çalma odas vb.) oraya tayabilirsiniz.

Kullanmadnz elektronik eyalarnzn filerini çekebilirsiniz. çünkü çalmyor olsalar dahi, prize takl olduklar sürece cihazlarnz elektrik harcamaya devam ediyor.

Buzdolab kapan uzun süre açk tutmamay ve kapa gün içinde sk sk açp kapatmamay deneyebilirsiniz. Sk açlan buzdolab, soutma ilemi yapabilmek için daha fazla enerji harcamaya balyor. Bu nedenle buzdolab kapanzn aralk kalp kalmadn kontrol edebilir; ara sra kap contalarnn salam olup olmadna da dikkat edebilirsiniz.

DOAL GAZ FATURANIZI DÜÜRÜN

Peteklerin önünü kapatmayan dekorasyon çözümlerini tercih edebilirsiniz. Eyalarnz peteinizden en az 25-30 santim aralkl biçimde yerletirebilirsiniz.

Kombinizi k aylarnda scaklk durumuna göre kapatp açmak yerine düük bir scaklkta sabit tutabilirsiniz.

Scak su ayarnz musluk yerine kombiden yapmay deneyebilirsiniz. Bu arada kombinizde su basnç ayarnn 1.5-2 bar aralnda olmasna dikkat edebilirsiniz.

SU FATURASINI DÜÜRMEK çN YAPMANIZ GEREKENLER

Hepimizin ellerimizi sk sk ykad bu olaanüstü dönemde su israfn özellikle dikkate almamz gerekiyor. Henüz ülkemizde baraj doluluk oranlar beklenen seviyeye ulamad. Su konusunda mümkün olduunca tutumlu davranmak gerekiyor. Ellerinizi sabunlarken musluu kapatabilir, yalnzca ykama aamasnda su kullanmay deneyebilirsiniz.

Di frçalarken boa su aktmamay deneyebilirsiniz, dilerinizi frçaladktan sonra aznz çalkalamak için suyu kullanabilirsiniz.

Duta geçirdiiniz zaman mümkün olduunca ksa tutabilirsiniz. Duta geçirdiiniz zaman daha aza indirgediiniz her bir dakikada ayda ortalama 570 litre suyun harcanmasn engellemi oluyorsunuz. Bu ise ortalama 30 damacana su anlamna geliyor. Saçlarnz ampuanlarken suyu tamamen kapatabilirsiniz.

çamar makinesinde çamarlarnz ykarken ön ykama yapyorsanz, bu alkanlnz deitirmeyi tercih edebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git