Elektrik esnafı fena çarpıyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu: “Elektrik zammı geri alınmazsa kapanmalarla zor süreçler yaşanabilir”

Haberler 21.02.2022 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrie yaplan yüzde 125ten fazla zamma tepkiler sürüyor. Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) Bakan Alican Ebedinolu, ehirde esnafn 80-100 bin kiiye istihdam saladna dikkat çekerek, zammn geri alnmamas durumunda iyerlerinin kapanacan ve devletin zor süreçlerle kar karya kalabileceini söyledi.

2 BN LRALIK ELEKTRK FATURASI

Geçen yl bine yakn esnafn kepenk kapattn ve bunun yüzde 60nn hizmet sektöründe olduunu belirten DESOB Bakan Ebedinolu, Bu zamlarla birlikte kiras 24 bin olan bir iyerine 72 bin lira elektrik paras gelmi. Bunu nasl izah edecekler? Elektrik datm irketlerinin denetlenmesi gerekir. Sayaçlar ile ilgili ciddi iddialar var, bununla ilgili aratrma balattk. Biz de zamlarn geri alnmas için EPDKya dava açtk dedi.

ESNAF PERAN DURUMDA

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann son kabine toplantsnn ardndan esnaf için elektrik fiyatlarnda düzenleme yaplacan söylediini hatrlatan Ebedinolu, Biz mevcut faturalardan düük indirim istemiyoruz. Biz eski faturalara yaplacaksa düük bir zam yaplmasn istiyoruz. Yüzde 200ü aan zammn neyini indirseniz bir ie yaramayacak. Esnaf perian durumda, devletin esnafa sahip çkmasn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git