Elektronik kelepçe caydırıcı nitelikte!

Elektronik kelepçeyle takip edilen vakalarda kadına şiddet olayı yaşanmadı

Haberler 25.11.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile içi ve kadna iddetin önlenmesi amacyla yl banda çileri Bakanl bünyesinde kurulan Elektronik zleme Merkezince takip edilen 764 vakann hiçbirinde kadna iddet olaynn yaanmad bildirildi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, madur kadnlarn tekrar ayn iddet olayna maruz kalmamas için iddet uygulayan 7/24 kesintisiz takip etmek amacyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) kurulan Elektronik zleme Merkezi, elektronik kelepçe taklmas yönünde aile mahkemelerince verilen kararlar takip ediyor.

YÜKÜMLÜ MADURA YAKLAIRSA UYARI SNYAL DÜÜYOR

Elektronik kelepçe takmakla yükümlü kii, iddete maruz kalma ihtimali olan kiiye mahkeme kararnn belirttii mesafeden fazla yaklarsa merkeze GPS üzerinden uyar sinyali düüyor. Uyar dorultusunda, izleme personeli e zamanl olarak hem yükümlüyü hem de maduru aryor ve bulunduu koordinattan ayrlmasn istiyor.

Yükümlünün, harekete devam etmesi ihtimali göz önüne alnarak madurla da irtibat kuruluyor ve kendini güvenli bölgeye almas, korumas için bir ekip gönderilecei söyleniyor. Yükümlü hareketine devam ederse kolluk personeli tarafndan müdahale ediliyor ve hakknda gerekli ilemler balatlyor.

YÜKÜMLÜ KELEPçEYE SABOTAJ GRMNDE BULUNDUU ANDA MERKEZ UYARILIYOR

Eer yükümlü kendisine taklan elektronik kelepçe ünitesini arj etmezse veya kelepçeye yönelik bir sabotaj giriimi olursa elektronik kelepçe izleme personelinin ekranna uyar düüyor. Personel tarafndan yükümlünün bu hareketten vazgeçmesi isteniyor.

Bunun yan sra yükümlünün akrabalar ve yaknlar tarafndan iddete urayaca yönünde madurun bir rahatszl olmas halinde ise madura panik butonu veriliyor. Bu butona bast anda izleme personelinin ekranna madur panik butonuna bast yönünde ihbar geliyor. Dorudan bu ünite veya cep telefonu üzerinden madurla iletiime geçilerek güvenlik güçlerinin müdahale etmesi salanyor.

TAKP EDLEN VAKALARDA DDET OLAYI YAANMADI

Elektronik zleme Merkezinde, toplam 764 kiiye elektronik kelepçe taklarak takibi yapld ve elektronik kelepçe uygulamas ile takip edilen hiçbir vakada kadna iddet olay yaanmad.

Merkez tarafndan 272 kiinin aktif olarak izlenmesine devam ediliyor.

Ana Sayfaya Git