"Elektronik Kelepçe Uygulaması" 81 ilde aktif hale getirildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı iş birliğinde 2019'dan bu yana 15 ilde pilot olarak sürdürülen "Elektronik Kelepçe Uygulaması" 81 ilde aktif hale getirildi.

Haberler 09.03.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Elektronik Kelepçe Uygulamasnn ülke geneline yaygnlatrlmasn teminen çileri Bakanl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesinde Elektronik zleme Merkezi oluturuldu.

Bu çerçevesinde, yeni oluturulan teknik altyap ile 6284 sayl Kanun kapsamnda verilen teknik yöntemlerle takip kararlarnn gereinin, 81 ili kapsayacak ekilde yerine getirilmesi saland.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl koordinasyonunda çileri Bakanl ve Adalet Bakanl i birliinde 2019dan bu yana sürdürülen Elektronik Kelepçe Uygulamasnn tüm ülkede takibin yaplmas için yeni kurulan Elektronik zleme Merkezi ve sistem altyapsna ilikin çevrim içi bilgilendirme toplants düzenlendi.

Emniyet, Jandarma ve ÖNMde görevli 81 ilden yaklak 500 personelin katlmyla gerçekleen toplantda, Elektronik zleme Merkezi ile ülke genelinde yaygnlatrlacak teknik yöntemlerle takip uygulamasnn aksamadan yürütülmesi için yaplmas gerekenler ele alnd.

Toplantda, Kadnn Statüsü Genel Müdürlüü, Emniyet Genel Müdürlüü ve Jandarma Genel Komutanlndan yetkililer sunumlar yapt.

Söz konusu sunumlarla vakalarn teknik yöntemlerle takibe uygunluun tespiti, teknik yöntemlerle takip kararlarnn talep edilmesi, uygulanmas ve kararn sonlandrlmas süreçlerine ilikin i ve ilemlerle yeni Elektronik zleme Merkezi ve sistem altyaps hakknda katlmclar bilgilendirildi.

Bu balamda ilk toplant, Kadnn Statüsü Genel Müdürlüü tarafndan, ÖNM Müdürleri ve meslek elemanlarna yönelik Teknik Yöntemlerle Takip (Elektronik Kelepçe uygulamas) Eitim Semineri, 13-14 Ocak ile 22 Ocakta 160 personelin katlmyla yaplmt.

Ana Sayfaya Git