Emekli olmayan milletvekilleri iş arıyor

Erken seçim kararı emekli olmalarına iki yıl kalan milletvekillerinin hesaplarını değiştirdi.

Haberler 27.05.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Devlet Bahçelinin iaretiyle Türkiye bir kez daha erken seçime gidiyor. Bu karar 2 yl daha milletvekillii yapmay planlayanlarn hesabn deitirdi. Hürriyetin haberine göre, hem maa hem de emeklilik ansn kaybeden ve listeye giremeyen milletvekillerinin yeni hayat plan yapt belirtiliyor.

YA HADDNE TAKILAN 169 K VAR

26nc dönem milletvekilleri arasnda, milletvekili emeklilii hak kazanmalar için gerekli iki yllk süre dolmasna ramen ya haddi nedeniyle milletvekili emeklisi olamayanlarn says 169 kii olarak belirlendi. Bunlardan 93ünün AK Parti, 36snn CHP, 5inin MHP, 35inin ise HDPli olduu kaydedildi. Bu milletvekillerinden bir ksm partilerinin listelerine konulduu için halen milletvekilliini sürdürme ans bulunuyor. Büyük bölümü ise yeni dönemde yeni Mecliste olmayacak.

DANIMANLIK RKERT YA DA ÖRETM ÜYEL

Listeye konulmayan ve emeklilik maana da hak kazanamayanlar, yeni i bulmak zorunda kalacak. AK Partililerden listeye konulmayanlar, yeni dönem için danmanlk irketi kurma, öretim üyelii, cumhurbakanlnda danmanlk, bakan yardmcl ve büyükelçilik gibi hesaplar yapyor. Muhalefet vekillerinin i ans ise daha snrl. Bazlar eski ilerine dönme plan yapyor. Hukukçu milletvekilleri ise avukatlk bürosu açmay veya arabuluculuk yapmay planlyor.

Ana Sayfaya Git