Emir yaşasın!

1 yıl önce "beyin tümörüne" yakalanan ve tedavi edilen 8 yaşındaki Emir'in hastalığı nüksetti. Aile maddi imkansızlıklar yüzünden tedavisini yapamadığı Emir'in yaşaması için 80 bin liraya ihtiyaçı olduğu iddia edildi.

Haberler 10.06.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 3 çocuk annesi 36 yandaki Mevlüde Aydnn küçük olu Emir Aydn, 1 buçuk yl önce beyin tümörü hastalna yakaland. Gördüü tedavilerin ardndan hastal yenen Emir 15 gün önce nöbet geçirdi. Hastanede çocuklarnn hastalnn nüksettiini örenen aile hayatlarnn okunu yaad. çocuun iyilemesi için 80 bin liraya ihtiyaçlarnn olduunu belirten aile, yetkililerden yardm bekliyor.

BEYN TÜMÖRÜ HASTALII

Kayapnar ilçesi Huzurevler Mahallesinde yaayan 8 yandaki Emir Aydn, 1 buçuk yl önce beyin tümörüne yakaland. Yaayamaz denilen Emir, ameliyat ve 9 ay boyunca radyoterapi ile kemoterapi görerek tümörü yendi. 15 gün önce nöbet geçiren Emir, youn bakma kaldrld. 8 yandaki Emirin beyninde tümörün nüksettii belirlendi. Emirin yaamas için 80 bin lira ameliyat paras istenirken, anne Mevlüde Aydn aile fertlerinin zaten ölüyor, niye 70-80 bin lira verelim ki dediklerini ileri sürerek, yetkilere yardm çarsnda bulundu.

HASTALIK NÜKSEDNCE

Acl anne Mevlüde Aydn, olunun 1 buçuk yl önce aniden göz kaymasyla beyninde tümör olduunu örendiklerini, ardndan Dicle Üniversitesine yatn yaptklarn söyledi. Buradaki tedavisinin ardndan stanbula gittiklerini kaydeden Aydn, Acilen iki gün içinde ameliyat edildi. Ölecek denildi, hiçbir ümit verilmedi. Ama çok ükür olum yaad, kimse inanmyordu. 9 ay boyunca radyoterapi, kemoterapi gördü. çok zor günler yaadk. Tam geçti kurtulduk derken, aniden nöbet geçirmeye balad. Youn bakma yatrld. 15 gün önce nöbet geçirdi, youn bakma kaldrld. Kimse inanamad. Hemen MR çektik. Ondan sonra ikinci nöbetini geçirdi. Tekrar bir youn bakm süreci geçti. MR sonucunda tümör göründü. Buradaki doktorlar radyoterapi önerdi. Gittik radyoterapi doktoru da, kesinlikle olmaz, arada boluk olmad için ikisinin üst üste gelecei için çocuu hemen kaybederiz dediler. Bende yardmlarla Emiri stanbula götürdüm geçen cuma günü. Cumartesi günü onu ameliyat eden doktoruyla görütüm. Tümörün bir avuç büyüklüünde olduunu söyledi. Hiçbir çarenin olmadn söyledi. Bir hafta içerisinde ameliyat edilmesi gerektiini söyledi. Onun içinde bir miktar para istediler, 70-80 bin civarnda dedi.

EMRM YAASIN çILII

Hiçbir geliri olmadn dile getiren Mevlüde Aydn, Eim cezaevinde, kimseden destek görmüyorum. Olumun yaamasn istiyorum sadece. Kaç gündür herkese yalvaryorum yardm edin diye. Herkesi aradm, amcalarm, babam. Ne diyorlar biliyor musunuz, ölecek bir çocua niye para verelim diyorlar. Babam diyor, amcam diyor, herkes diyor. Bana, zaten ölüyor, niye 70-80 bin lira verelim ki diyor. Ben de diyorum ki, bir ümit. Belki Allahm olumu tekrar bana balar. 8 senedir ona bakyorum. Benim çocuum benim göz nurum. nsan çocuunu atabilir mi? Tümör beyne bask yapt için çok ar tepki veriyor. çok sinirli, her gün sinir krizi geçiriyor diye konutu.

8 yandaki Emir ölmek istemediini belirterek kendisine yardm edilmesi çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git