Emniyet amiri işin içerisinde

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin davaya devam edildi. Baba Safıtürk, verdiği ifadede "Gerekli tedbiri almayan ve bu zaman kaybının yaşanmasına neden olan emniyet amirinin halen görevde olması bizleri rahatsız etmiştir dedi.

Haberler 30.09.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit edilmesine ilikin davada yerel mahkemenin 8 sank hakknda verdii beraat kararn bozan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde sanklarn yarglanmalarna devam edildi.

3. Ceza Dairesinde görülen durumaya tutuksuz sanklar Fikret Bai, Vedat Erol ve Zuhal Dalçin ile avukatlar katld.

Sanklar Zinet Erta ve Mehmet Denizn Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi ile baland durumaya sanklar Nursel Eren, Mehmet Devran Aslan ve Tahsin Erda katlmad.

çileri Bakanl ve Mardin Valiliinden temsilcilerin hazr bulunduu durumay, ehit kaymakamn babas Asm Safitürk, aabeyi Ali Haydar Safitürk, yaknlar, ahinbey Belediye Bakan Mehmet Tahmazolu, Viranehir Kaymakam Ömer Dereci, Alperen Ocaklar Gaziantep l Bakan Tuncay Uzdilli de izledi.

3. Ceza Daire Bakan Mehmet Tekmen, gelen belge ve evrak okuyarak sanklara söz hakk verdi.

Sank Fikret Bai, önceki savunmalarn tekrar ettiini belirterek, gelen belgelere bir diyeceinin olmadn söyledi.

Sank Zuhal Dalçin, beraatini talep etti.

Zinet Erta, olayla hiçbir alakasnn olmadn öne sürerek, suçsuz olduunu belirtti.

Sank Mehmet Deniz ise bu dava nedeniyle görevden uzaklatrldn ifade ederek, Beraatimi talep ediyorum, iime bir an önce dönmek istiyorum. dedi.

Sank Vedat Erol da maddi durumunun kötü olduunu durumalara gelmekte zorlandn aktararak, dosyadan vareste tutulmay talep etti.

- Kaymakam Safitürkün babas ve aabeyi dinlendi

Söz alan ehidin babas Asm Safitürk, olunun katledildiini belirterek, unlar söyledi:

çocuumu korumakla görevli olan emniyet amiri görevini yapmamtr, hala görevde olmasna ayorum. Bombalama olayndan sonra hemen vefat etmi olsa bu kadar üzüntü yaamazdm, bombadan sonra yaananlar beni rahatz etmitir. Olaydan hemen sonra emniyet amiri olumu salk ocana götürüp tedavisini gerektii ekilde yaplmas noktasnda zaman kaybna neden olmutur. Olaydan 4 saat sonra Gaziantepe götürülmütür. Olum zaman kayb ve kan kayb nedeniyle vefat etmitir. Gerekli tedbiri almayan ve bu zaman kaybnn yaanmasna neden olan emniyet amirinin halen görevde olmas bizleri rahatsz etmitir. Kendisi hakknda ikayetçiyim, gerekenin yaplmasn talep ediyorum.

ehidin aabeyi Ali Haydar Safitürk de soruturmann geniletilmesini talep etti. Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesinin isteyerek durumay erteledi.

- Duruma çk basn açklamas

Baba Asm Safitürk, duruma sonras gazetecilere, kaymakamlk binasna cebindeki bozuk parayla geçemediini belirterek, Ama o binay havaya uçuracak el yapm bomba üçüncü kata kadar çkyor. Emniyet mensuplarn ben çok seviyorum, sayg duyuyorum ama o gün oradakiler nöbette, görevde olanlar neredeydiler acaba. lçede hükümeti temsil eden bir kaymakam makamnda katlediliyor, hala suçu kimin iledii belli deil. dedi.

Aabey Ali Haydar Safitürk de soruturmada ihmallerin bulunduunu savunarak, ihmali olduunu düündüü kiilerin yarglanmasn talep etti.

- Kaymakam Safitürkün ehit edilmesi

Mardinin Derik ilçesinde 10 Kasm 2016da makam odasnda PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda, çileri Bakanlnca Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, ar yaralanm, kaldrld hastanede 11 Kasm 2016 günü ehit olmutu. Saldrda, Safitürkün oförü Mustafa Dinçer de yaralanmt.

Mardinde, 22 Ekim 2018deki karar durumasnda, sank erif Mesutolu, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teebbüs etmek ve patlayc madde bulundurmak suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet ile 28 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Sanklardan Kaymakamlk eski Yaz leri Müdürü Tahsin Erdaa ise ateli silahlar ve bçaklar ile dier aletler hakkndaki kanuna muhalefet suçundan 1 yl, ayn suçtan sanklar Ahmet Deniz ve Fikret Denize ise 5 yl hapis cezas ile 20 bin lira adli para cezas verilmiti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 11 Martta yerel mahkemece 4 sana verilen mahkumiyet kararlarn hukuka uygun bulmu, beraat eden 8 sann ise yeniden yarglanmasna hükmetmiti.

Ana Sayfaya Git