Enfeksiyon kongresi

Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çukurova Enfeksiyon Derneği tarafından düzenlenen “3. Güney Anadolu Enfeksiyon Kongresi” Diyarbakır’da başladı. 5 gün sürecek kongreye ülkenin 4 bir yanından gelen 300’ün üzerinde akademisyen, doktor ve hemşireler katılıyor.

Haberler 03.05.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr salk alannda önemli bir toplantya ev sahiplii yapyor. Diyarbakr merkezli Güneydou Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalklar Dernei öncülüünde, çukurova Enfeksiyon Dernei ibirliiyle alannda uzman akademisyenlerin katld kongrede HIV, hastane enfeksiyonlar, grip ve çocuklarda görülen balca enfeksiyon hastalklar masaya yatrlyor.

Bir otelde düzenlenen kongreye Türkiyenin 4 bir yanndan gelen 300ün üzerinde akademisyen, doktor ve hemireler katlyor.

3. Güney Anadolu Enfeksiyon Kongresi Bakan Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirine yapt açklamada, özelikle son yllarda komu ülkelerden güneydouya olan göç dalgas sebebiyle bu kongrenin ayr bir önem tadna dikkati çekti.

BU KONGREDE ENFEKSYON HASTALILARI HER YÖNÜYLE KONUULMAKTA

Bu kongreyi Diyarbakr merkezli olan Güneydou Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalklar Dernei ve çukurova Enfeksiyon Dernei birlikte planlad. Bu kongreye enfeksiyon hastallar hekimleri, mikrobiyoloji, çocuk sal ve hastallar, hematoloji, radyoloji gibi pek çok disiplinler bir araya gelerek, bu kongre oluturuldu. Bu kongrede enfeksiyon hastallar her yönüyle konuulmakta. Yeniden gündeme gelen baz hastallar dolaysyla alar konusunda sunumlar yaplyor, tartmalar yaplyor. Bir taraftan da youn bakm hemirelii konusunda da ve youn bakmda görülen enfeksiyonlar hakknda konular tartlyor. Kongremizde 17 oturum, 1 yuvarlak masa, 1 kurs ve 7 sözel oturum ile bütün enfeksiyon hastalklar burada tartlmakta dedi.

GENç DOKTORLARA ETM

Prof. Dr. Akbulut, kongreye ilginin iyi olduunu ifade ederek, öyle konutu:

Bu kongrenin burada yaplmasnn ayr bir önemi ise, son yllarda komu ülkelerdeki iç savalar nedeniyle Türkiyeye youn bir göç var. Bunlarnda çok büyük bir ksm Güney Anadolu Bölgesinde misafir edildiini biliyoruz. Dolaysyla büyük iller yerine bu bölgedeki hekimlere gelip, burada konusunda uzman arkadalarmzn onlara enfeksiyon hastalklar konusunda deneyimlerini anlatmas, genç doktorlarmza hem eitim verilmesi, hem de onlarn kendilerini göstermeleri açsndan önemlidir. Kongremiz çok ilgi görüyor. 1. ve 2. Kongrelere katlan hekimlerimizin yüksek seviyedeki memnuniyetleri nedeniyle bu kongreler her yl daha geni katlml olacak ekilde hazrlanyor.

Kongre Bakan Yardmcs ve D.Ü Tp Fakültesi çocuk Hastalklar Anabilim Dalndan Doç. Dr. Fesih Aktar ise, kongreye Türkiyenin 4 bir yanndan gelen 300ün üzerinde akademisyen, doktor ve hemireler katldn kaydetti.

KONGREYE LGNN BEKLENTMZN ÜZERNDE OLDUU çN MUTLUYUZ

Doç. Dr. Aktar Kongremizin 5 günlük youm bir program var. Hem bölgemiz açsndan hem de bölgeye hizmet eden çok deerli katlmc doktorlarmz ve konumaclarmz var. Sadece Güney Anadolu deil, dier büyük illerimizden gelen çok sayda katlmclar var. Kongreye ilginin beklentimizin üzerinde olduu için mutluyuz. Özellikle bölgemizde enfeksiyon hastallar ve çocuk hastalklar ile ilgili birçok konuyu konumak ve güncel konular tartmak üzere toplanm bulunmaktayz. Yine bunun dnda hemirelerimiz ile ilgili 2 günlük kurslarmz var. Organizasyonda emei geçen hocalarma ve çalma arkadalarma çok teekkür ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git