Engelli Ailenin Çaresizliği!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 7 çocuklu Acer ailesinin 4 çocuğu bedensel ve konuşma engelli. İşsiz baba Agit Acer, doktorların engelli çocuklar için fizik tedavi uygulaması gerektiğini söylediğini belirterek, "Silopi'de fizik tedavi imkanlarının bulunmaması nedeniyle çocukların durumu her geçen gün kötüleşiyor" dedi.

Haberler 05.09.2017 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopinin ehitharuboy Mahallesi 47nci Cadde 839uncu Sokakta oturan Acer ailesinin çocuklar Elif (9), Ersin (11), Viyan (18), Vahide (25) doumlarnda hiçbir anormallik yokken, Elif ve Ersin 1 yandan sonra, Viyan 2 yanda, Vahide ise 8 yandan sonra fiziksel engelli durumuna dütü. lerleyen aamalarnda konuma yetilerini yitiren çocuklar büyüdükçe yürüyemez hale gelip tekerlekli sandalyeye mahkum oldular ve bir süre sonra da yataa dütüler. çocuklarn Ankara ve Adanadaki çeitli hastanelere götüren baba Agit Acer, doktorlarn engelli fizik tedavi uygulamas gerektiini söylediini ifade ederek, Silopide fizik tedavi imkanlarnn bulunmamas çocuklarnn tedavisini engelledii gibi daha da kötülemelerine neden oluyor. çocuklarmn fizik tedavi uygulamas ile yürüme ve konuma kabiliyetlerinin tekrar geri kazanlmas için fizik tedavilerinin aksatlmadan yaplmas gerekiyor. Ancak çocuklarn sevkleri ve gittikleri yerde uzun süre kalacak olmalar bizi zorluyor dedi.

HASTALIKLARINI BLMYORUZ

Baba Acer, engelli çocuklar için verilen bakc parasyla baz imkanlarn karladklarn, maddi imkanszlk nedeniyle çocuklarnn her geçen gün biraz daha fiziksel fonksiyonlarn yitirmesini çaresizlikle izlediklerini söyledi. çocuklarnn hastalnnn ne olduunu da bilmediklerini söyleyen anne Delile Acer, Nereye götürdüysek fizik tedavi dediler. Film ve emardan bir ey çkmad. Tedavi de burada yetersiz. En büyük çocuum Vahide 8 yana kadar yürüyordu. Dierleri 1 yana kadar hiçbir eyleri yoktu. Anne karnndayken doktorlar hiçbir eyi yok dediler. 1 yandan sonra çocuklar Adanada doktora götürdük hastal ile ilgili bi rey demedi. Ancak, fizik tedavi yaplmasn istedi. Bir eyi yok bu çocuklar mutlaka yürür dediler. Yemeklerini banyolarn hepsini ben yaptryorum. Yemekleri çinemiyorlar. Önce konuuyorlard. Ersin anne baba diyor dierleri hiç konumuyor. Günden güne kötüye gidiyorlar. çocuklarm yürüsün baka bir ey istemiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git