Engelli eşe şiddet!

Babasının annesine uyguladığı şiddeti çekip, sosyal medyada paylaştı

Haberler 05.08.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesinde Hasan E. (46), bir gözünde yüzde 50 görme kayb olan ei Sabriye E.yi çocuklarnn gözü önünde tekmeleyerek, dövdü. 4 çocuklu çiftin kzlar tarafndan çekilerek, sosyal medyada yaynlanan görüntülerde, koca, yerde baygn halde yatan eine tekme atarken görülürken, 2 küçük kzn babalarna engel olma çabas yer ald. Sosyal medyada infiale yol açan görüntünün ardndan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, olayn takipçisi olduklarn duyurdu. Gözaltna alnan koca ise uzaklatrma karar verilerek, serbest brakld.

Olay, Kurban Bayramnn ilk günü, Karlova ilçesine bal Soukpnar köyünde yaand. 4 kz çocuu sahibi E. çifti arasnda tartma çkt. Tartma srasnda Hasan E., bir gözünde yüzde 50 görme kayb bulunan ei Sabriye E.ye iddet uygulad. Yere düen kadn, bayld. Ancak koca, yerde yatan eine tekme atmaya devam etti. Bu srada çlklar atan 2 kz çocuu, babalarna engel olmaya çalt. çocuklardan biri ise yaananlar cep telefonu kamerasyla kaydedip, sosyal medya hesabnda paylat.

KNCE KEZ GÖZALTINA ALINDI

Sabriye E., kendisine geldikten sonra jandarmaya giderek, einden ikayetçi oldu. Gözaltna alnan koca, sorgusunun ardndan serbest brakld. Ancak görüntüler sosyal medyada hzla yaylarak, büyük tepki toplaynca bugün yeniden gözaltna alnd. Adliyeye sevk edilen koca, evden uzaklatrma verilerek, serbest brakld. Sabriye E. ise 4 kzyla birlikte baba evine yerleti.

BAKAN SELçUK: DAVA SÜRECN YAKINDAN TAKP EDECEZ

Öte yandan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabnda yapt paylamda, olayn takipçisi olacaklarn ifade ederek, Bingölde engelli kardeimizin iddete maruz kald görüntüler hepimizi derinden yaralad. Engelli annemiz ve çocuklarnn kendilerine uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanmalar için çalma balattk. Bakanlk olarak dava sürecini de yakndan takip edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git