Engelli hayvanların dostu tilkiye protez bacak yaptı

Mardinli Hasan Kızıl, araba kaputuna giren bir kedinin kucağında ölmesi sonrası engelleri yok etmek için çeşitli çalışmalar yaptı. Atık parçalardan engelli hayvanların ihtiyaçlarını gideren ürünler yapan Kızıl, bu sefer de engelli tilkinin yürümesini sağlayan bir protez yaptı.

Haberler 05.12.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinli 25 yandaki Hasan Kzl, geçtiimiz yllarda araç kaputuna giren kediyi çkarm, hayvan kucanda can vermiti. O an unutamayan Kzl, o günden sonra özellikle engelli hayvanlar için atk malzemelerden çeitli protezler yapp hayvanlarn yaamn kolaylatrmaya balad. Yapt çalmalar büyütüp engelli çocuklara da yönelen hayat tamircisi, engelli çocuklara süper kahraman logolu protezler yapt. Kedi, köpek, kartal, sincap, inek gibi birçok farkl hayvana yürüteç ve protez yapan Hasan Kzl, bu sefer felç bir tilkiyi yürüttü.

TLKYE PROTEZ BACAK

Hasan Kzl, Her hayvann ölçüleri alnarak yürüteçler yaplyor. Tilkinin esnek anatomisi olduu için yürüteç konusunda çok zorlandm, iki yürüteç denemesinden sonra baarabildik. Yürüteç iki veteriner kontrolü altnda takld. Ben bugüne kadar 600 engelli cana yürüteç destei verdim. Bunlarn 380i kaza sonucu felç geçirdiler. Otobanlarda, yollarda hz yaparken tekrar düünün lütfen, gözünüz açk olsun. Yol kenarlarnda yiyecek aryorlar, onlar görünce yavalayalm. Önünüze atlarsa zamannda onlar için frene basn. Hangi canl olursa olsun fark etmiyor bu bir köpek, kedi de olabilir, kaplumbaa, tilki de olabilir. Bu tilki u an ait olmas gereken yerde, yani doada olmas gerekirdi. Ya srtna sert bir cisimle vuruldu ya da dikkatsiz bir sürücü yüzünden felç kald, u an fizik tedavileri yaplyor. Yürüteçte geri kalan hayatnda ona kolaylklar salayacak. Yürüteçler kaybettikleri geçmileri biraz da olsa geriye saryor. Umarm bir gün yürüteç olmadan da doada kotuunu görürüz. Lütfen sokak hayvanlar için dikkatli olalm, yol kenarlarnda ve bu k aylarnda onlar için mama brakmay unutmayalm, sokak hayvanlarnn bize ihtiyac var dedi.

Ana Sayfaya Git