Engelli aylığı ve evde bakımdan yararlananların rapor süreleri uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli aylığı alan ve evde bakım yardımından yararlanan engellilerin, 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasında süresi dolan raporlarını mayıs sonuna kadar geçerli saydıklarını bildirdi.

Haberler 30.03.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ayl alan ve evde bakm yardmndan yararlanan engellilerin, 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasnda süresi dolan raporlarn mays sonuna kadar geçerli saydklarn bildirdi.

Selçuk, yapt yazl açklamada, koronavirüsle mücadele kapsamnda salk kurulularn elzem olmayan durumlarla megul etmemek ve halk saln tehlikeye atmamak amacyla aldklar tedbirlere bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Evde bakm yardmyla engelli aylklarndan yararlananlarn süreli raporlarn belirli aralklarla yenilemek durumunda olduunu hatrlatan Selçuk, unlar kaydetti:

ENGELL AYLII VE EVDE BAKIM

Engelli ayl alan ve evde bakm yardmndan yararlanan engellilerimizin 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasnda süresi dolan raporlarn mays ay sonuna kadar geçerli sayyoruz. Daha önce bir duyuruyla, engellilerin madur olmasn önlemek için 1 Mart ve sonrasnda süresi dolan raporlarn da mays ay sonuna kadar geçerli kabul edilecei açklanmt. 81 l Müdürlüümüze gönderdiimiz talimatla 1 Ocak ve 1 Mart arasnda raporunun süresi bitmi olan engellilerimizin de hak kaybna uramasnn önüne geçmi olduk.

Açklamada, evde bakm yardm alan 521 bin engelliden yaklak 144 bininin süreli rapor ald bilgisi de paylald.

Ana Sayfaya Git