Engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında Kovid-19 aşı uygulaması başlıyor

Kovid-19'la mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının hafta içinde tamamlanmasıyla eş zamanlı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalanlar ile personele CoronaVac aşısının uygulanmasına başlanacak

Haberler 18.01.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda salk çalanlarnn ilk doz alarnn hafta içinde tamamlanmasyla e zamanl olarak Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna bal engelli ve yal bakm kurulularnda kalan vatandalar ile personele CoronaVac asnn uygulanmasna balanacak.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda, Salk Bakanlnca belirlenen Kovid-19 As Ulusal Uygulama Stratejisine göre, 14 Ocak Perembe ülke genelinde balatlan alama çalmalar hzla devam ediyor.

Kovid-19 ile mücadelede büyük öneme sahip alamann hzla yaygnlatrlmasna yönelik hazrlklar sayesinde, ülke genelindeki salkçlarn tamamnn ilk doz CoronaVac alarnn hafta içinde tamamlanmas öngörülüyor.

Bu çerçevede dier öncelikli grup olan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna bal resmi ve özel huzurevleri, engelli bakm merkezleri ve korumaevleri gibi kurulularda kalan kiiler ve personele a uygulanmas için süreç balatld.

KURULULARDAK 87 BN 120 K AILANACAK

Salk çalanlarnn ilk doz alarnn tamamlanmasyla e zamanl olarak hafta içinde huzurevleri, engelli bakm merkezleri ve korumaevleri gibi kurulularda da Sinovac firmas tarafndan üretilen CoronaVac asnn ilk dozu uygulanacak.

Bu kurululardaki ilk doz a uygulamasnn da bir haftada bitirilmesi planlanyor.

Alama kapsamnda resmi ve özel bakmevlerindeki 18 bin 450 personel ile 30 bin engelli, resmi ve özel huzurevlerindeki 14 bin 470 personel ile 24 bin 200 yal alanacak. Böylelikle kurulularda toplam 87 bin 120 kiiye a uygulamas yaplacak.

ENGELL VE YALI BAKIM KURULULARI AILAMA çN HAZIR

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, bir süre önce engelli ve yal bakm kurulularnn tamamna gereken hazrlklarn tamamlanmas için talimat vermiti.

Bu kapsamda il salk müdürlükleriyle i birliinde yürütülen titiz çalmalar sonucunda kurululardan hizmet alan engelli ve yal sakinler ile çalan personelin listeleri ve salk durumlarn gösteren dosyalar hazrland.

Kurulularda alamann yaplaca odalara yönelik de tüm çalmalar tamamland. Böylelikle engelli ve yal vatandalar, dar çkmak zorunda olmadan kaldklar kuruluta ilk doz Kovid-19 alarn olabilecek.

Alar, engelli ve yal bakm kurulularna Salk Bakanlnn belirledii önlemler çerçevesinde souk zincir korunarak ulatrlacak.

Ana Sayfaya Git