Epilepsi nöbeti sonrası sıcak suya düşen Bilal, eski haline dönmek istiyor

Şırnak’ta epilepsi hastası Bilal Cesur'un (30) hayatı, geçirdiği nöbet sırasında düştüğü sıcak sudan sonra kabusa dönüştü.

Haberler 25.08.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta epilepsi hastas Bilal Cesurun (30) hayat, geçirdii nöbet srasnda dütüü scak sudan sonra kabusa dönütü. Yüzünde, elinde ve göüs ksmnda yanklar oluan Cesur, eski haline dönmek için hayrseverlerden yardm bekliyor.Bahçelievler Mahallesi Afet Konutlarnda yaayan epilepsi hastas Bilal Cesur, 6 ay önce mutfakta yemek için scak su kaynatrken nöbet geçirdi.

Bilinci kapanan Cesur, scak su bulunan tencerenin ve elektrikli ocan üzerine düerek, yaklak 5 dakika boyunca öyle kald. Durumu fark eden ailesi Cesuru bulunduu yerden kaldrp, salk ekiplerine haber verdi. Devrilen tenceredeki scak suyla yüzü ve eli yanan, elektrikli ocan da göüs ksmnda yanklar oluturduu Cesur, önce rnak Devlet Hastanesine ardndan Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Yank Merkezine sevk edilerek tedavi altna alnd. 1 ay boyunca burada tedavi gören Cesur, 3 ameliyat geçirdikten sonra taburcu oldu. Yüzünde ksmi iyilemeler olan Cesurun eski haline dönebilmesi için bir dizi ameliyat daha geçirmesi gerekiyor. Maddi imkanlar olmad için tedaviyi sonlandran ailesi, Cesura uzanacak bir yardm elini bekliyor.

ESK HALME DÖNMEK STYORUM

nsanlarn içine çkamadn belirten Cesur, Bundan 6 ay önce epilepsi nöbeti geçirdim. Tedavi oluyorum. 3 defa ameliyat oldum. Durumumuz yok. Aabeyim çalmyor. Ben de çalamyorum. Aabeyimin durumu da iyi deil. Sürekli tedavi oluyorum. yilemek istiyorum ama olamyorum. Sürekli Antalya ve Diyarbakra gidiyoruz. Eski halime dönmek için hayrseverlerden ve devletimizden yardm istiyorum dedi.

HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLYORUZ

Günlük ilerde çalarak ailesinin geçimini salayan aabey Yahya Cesur ise, unlar kaydetti: 4 çocuk babasym. Günlük ilerde çalarak evimin geçimini salyorum. Epilepsi hastas kardeim 6 ay önce havale geçirerek scak suyun içine dütü. Suyun içinde 5,5 dakika kalarak bu hale geldi. Bu hale dümesi ile birlikte sürekli tedaviye götürüyoruz. Diyarbakr ve Antalyaya götürüyoruz. Maddi durumumuz iyi deil. Maddi imkanlarmz olmad için bu tedaviyi de sonlandrmak zorunda kaldk. Kardeimin tedavisi için bir miktar paraya ihtiyaç var. Durumum olmad için kardeimin tedavisini salayamyorum. Buradan bütün hayrseverlerden kardeimin tedavisi için yardm bekliyorum.

Ana Sayfaya Git