Erdoğan STK üyeleri ile iftarda bir arada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK üyeleri ile iftarda bir araya geldi.

Haberler 22.06.2017 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, STK üyeleri ile iftarda bir araya geldi.. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyenin bir daha böyle bir musibetle kar karya kalmamas için öncelikle bu ihanet çetesi mensuplarnn hak ettii cezalar mutlaka almalarn salamalyz. Dikkat ediniz bu ihanet çetesine mensup olup da yaptklar için nedamet getiren, samimi pimanlk duyan neredeyse kimse yoktur. Bu durum sergiledikleri tüm ihanetleri, iledikleri tüm cinayetleri, yaptklar tüm hakszlklar taammüden gerçekletirdiklerini gösteriyor. dedi.

Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde sivil toplum kuruluu temsilcileriyle gerçekletirilen iftardaki konumasnda, bir yl önce 15 Temmuz gecesinde Türkiyenin, tarihinin en büyük felaketlerinden birinin eiinden döndüünü ifade etti.

Feto ihanet çetesi mensuplar tarafndan balatlan darbe giriiminin milletin feraseti ve cesareti sayesinde baarszla uratldn belirten Erdoan, Türkiyenin bir daha böyle bir musibetle kar karya kalmamas için öncelikle bu ihanet çetesi mensuplarnn hak ettii cezalar mutlaka almalarn salamalyz. Dikkat ediniz bu ihanet çetesine mensup olup da yaptklar için nedamet getiren, samimi pimanlk duyan neredeyse kimse yoktur. Bu durum sergiledikleri tüm ihanetleri, iledikleri tüm cinayetleri, yaptklar tüm hakszlklar taammüden gerçekletirdiklerini gösteriyor. Mahkemelerdeki ovlar cesaretlerinden deil, dünyevi gözlerinin de, kalp gözlerinin de kararm olmasndan kaynaklanyor. diye konutu.

- Ac akbetten kurtulamayacaklar

Erdoan, pervaszlklarnn, kaybedecek bir eyi kalmam insanlarn psikolojisini yansttna iaret etti.

Ne yaparlarsa yapsnlar kendilerini bekleyen ac akbetten kurtulamayacaklar. diyen Erdoan, u deerlendirmelerde bulundu:

Türkiye, onlarn tüm dünyada propagandasn yaptklarnn aksine bir hukuk devleti olduu için böyle davranabiliyorlar. Kendi hallerine braksak milletimiz bunlar sokakta tükürüüyle boar. Bu süreçte bizlere düen görev, milletimize olan borcumuzu ödemek için bu hainlere hiçbir yerde ve hiçbir ekilde frsat vermemektir. Cumhurbakan olarak külliyeden görevlendirdiim arkadalarm, ahsi avukatlarm ve ilgili bakanlklarmz araclyla mahkemeleri günü gününe takip ediyoruz.

Adli tatilin yakn zamanda balayacan ve eylül, ekim aylarna kadar bir boluk olacan anmsatan Erdoan, daha sonra yargnn görevini sürdüreceine deindi.

Cumhurbakan Erdoan, unlar ifade etti:

Sivil toplum kurulularmzn yöneticileri olarak sizlerden de mahkemelerde hazr bulunmanz özellikle rica ediyorum. Bunlar takip etmelisiniz ve bu onlarn ovlarna falan frsat vermeyecek. ehit yaknlarmza ve gazilerimize moral vermek, ayn zamanda meydan bu alçaklara brakmamak için süreç tamamlanana kadar mahkemeleri hem fiziki olarak hem de ilemler açsndan çok yakndan takip etmelisiniz. Gördüümüz eksiklikleri, aksaklklar, yapacamz katklar Adalet Bakanlmza ve dier ilgili arkadalarmza bildirmenizi rica ediyorum. Cumhurbakanlnda Devlet Denetleme Kurulunu tamamyla bu ile görevlendirmi bulunuyorum. Devlet Denetleme Kurulunun dnda da ayrca yine görevlendirdiim arkadalarm var.

- Yükümüze omuz vermenizi bekliyorum

Badanmanlarnn stanbul ve Ankarada yargnn devam eden sürecini takip ettiklerini aktaran Erdoan, Bu bizim, 15 Temmuz ehitlerimiz ve gazilerimiz bata olmak üzere milletimize kar bir borcumuzdur. çeride ve darda, beka mücadelesi verdiimiz bu kritik dönemde sivil toplum kurulularmzn siz kymetli temsilcilerinden yükümüze omuz vermenizi bekliyorum. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle tamamlad:

Kalbi selimle yaplan dualarn geri çevrilmedii bu gecede sözlerime Elmall Hamdi Yazr hocamzdan ilhamla u ekilde son vermek istiyorum; lahi, hamdini sözümüze sertac ettik/ Zikrini kalbimize mirac ettik/ Kitabn kendimize minhac ettik/ Biz yoktuk sen var ettin/ Varlndan haberdar ettin/ Aknla gönlümüzü bikarar ettin/ nayetine sndk, kapna geldik/ Hidayetine sndk, lütfuna geldik/ Kulluk edemedik, affna geldik/ artma bizi doruyu söylet/ Neeni duyur, hakikati öret/ Sen duyurmazsan biz duyamayz/ Sen sevdirmezsen biz sevemeyiz/ Sevdir bize hep sevdiklerini/ Yerdir bize hep yerdiklerini/ Yar et bize hep erdirdiklerini/ Sevdin habibini, kainata sevdirdin/ Sevdin de hilat risaleti giydirdin/ Makam- brahimden makam- Mahmuda erdirdin/ Server-i asfiya kldn hatem-i enbiya kldn Muhammed Mustafa kldn/ Salat-u selam tahiyyetül ikram, her türlü ihtiram Ona/ Onun al-ü eshab etbana ya Rabbi.

ftar sofrasnda bir araya gelmekten dolay duyduu bahtiyarl ifade eden Cumhurbakan Erdoan, tüm katlmclarn Ramazan Bayramn tebrik etti.

Ana Sayfaya Git