Erdoğan talimat verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrasını işaret etmesinin ardından yüz binlerce kişiyi umutlandıran bedelli askerlik uygulamasının, askerlik için oluşturulacak yeni model ile birlikte ele alınması bekleniyor.

Haberler 18.06.2018 - 17:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann Genelkurmay Bakan ve Milli Savunma Bakanlna sadece bedelli askerlik ile ilgili deil; askerlik sürelerinden, ordu yaplanmalarna kadar yeni bir modeli çalmalar talimat verdii örenildi. Erdoann çallmasn istedii bedelli askerliin yan sra askerlik süreleri, iller ve bölgelerde ordu yaplanmalar, ücret politikalarndan, terfilere kadar komple askerlik sisteminin deerlendirilecei kaydedildi.

TSKnn teknik personel, sivil personel, mühendis, doktor gibi ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçlarn karlanma modelleri de tüm bu yeni sistem içinde çallacak. Askerlik süresinin ksalmasnn da gündemde olduuna dikkat çeken kaynaklar, TSKnn ksmen de olsa zaten yaplanma itibariyle profesyonel ordu modeline geçtiini, terörle mücadele bölgelerinde özel birliklerin görev aldn ifade ederken, tam anlamyla profesyonellemenin de bu çalma kapsamnda ele alnacan kaydetti.

Kaynaklar, zorunlu askerlik uygulamasndan kesinlikle vazgeçilmesinin gündemde olmadn, ancak zorunlu askerlik modellerinin de ele alnp deerlendirileceinin de altn çizdi

Milliyetin edindii bilgiye göre Cumhurbakan Erdoan, Genelkurmay Bakanl ve Milli Savunma Bakanlna sadece bedelli askerlikle ilgili deil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yaplanmalarna kadar geni kapsaml bir yeni askeri yaplanma talimat verdi.

Bedelli askerliin ihtiyaç olduu fikri benimsenirken, bu bedelliden sonrasnda, gelecek yllarda daha fazla ylma olma ihtimali de göz önüne alnarak çalma yaplmas istendi.

Ana Sayfaya Git