Erdoğan: Rehavete kapılmadan 'temizlik, maske, mesafe' kurallarına uyarak mücadeleyi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rehavete kapılmadan, 'TAMAM' diyerek sembolleştirdiğimiz 'temizlik, maske, mesafe' kurallarına uyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, tedbirlere riayet ederek, sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum" dedi.

Haberler 15.03.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Salk Bakanln 14 Mart Tp Bayram törenine video mesajla katld. Cumhurbakan Erdoan konumasnda, 14 Mart Tp Bayramnn ülkemiz, milletimiz ve salk çalanlarmz için hayrlara vesile olmasn diliyorum. Salk çalanlarmza emekleri, gayretleri, fedakrlklar için ülkem ve milletim adna en kalbi ükranlarm sunuyorum. Görevi banda vefat edenler bata olmak üzere, dar- bekaya uurladmz tüm kardelerimize Allahtan rahmet niyaz ediyorum diyerek unlar kaydetti: nsanlk olarak son bir asrn en ciddi salk felaketlerinden birini yayoruz. imdiye kadar dünya genelinde 2 milyon 650 bin kiinin hayatna mal olan koronavirüs salgn küresel bir tehdit olmay sürdürüyor. Salgn, bize Olmaya devlet cihanda bir nefes shhat gibi sözündeki hikmeti bir kez daha göstermitir. Bu süreç ayn zamanda sala ve salk altyapsna yaplan yatrmn, ne kadar önemli, ne kadar elzem olduunu gözler önüne sermitir. Hamdolsun ülkemizde, insanlarn ambulans dahi bulamad, hastane kaplarndan geri çevrildii, yal bakm evlerinde ilgisizlikten öldüü vahim görüntülerin hiçbirine meydan vermedik. Bu süreçte sizlerin yükünü hafifletmek amacyla, aralarnda yüksek kapasiteli ehir hastanelerinin de olduu 25 salk tesisi ile 11 ek hizmet binasn hizmete açtk.

BÜYÜK MÜCADELE VERLD

En riskli gruplardan baladmz alama çalmalarnda dünyann en önde gelen ülkeleri arasndayz. Hiç üphesiz bu baarda en büyük pay, gece gündüz demeden insanmz salna kavuturmak için koturan salk çalanlarmza aittir. Devletimiz ve milletimiz gibi ifa bulmasna vesile olduunuz insanlar da sizlerin bu fedakrln asla unutmayacaktr. Tüm dünyay derinden sarsan salgna kar son bir yldr yürüttüümüz mücadeleyi baaryla sonuçlandrmakta kararlyz. Rehavete kaplmadan, TAMAM diyerek sembolletirdiimiz temizlik, maske, mesafe kurallarna uyarak bu mücadeleyi sürdüreceiz. Tüm vatandalarmz, tedbirlere riayet ederek, salk çalanlarmza destek olmaya çaryorum. Sözlerime son verirken salk camiamzn 14 Mart Tp Bayramn tekrar tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yannda görev yapan hekimlerimize, hemirelerimize ve tüm salk çalanlarna ükranlarm sunuyorum

Ana Sayfaya Git