Erteleme ya da vazgeçme!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "2020'de hac için kesin kayıt yaptıran hacı adayları, 2021 için 'erteleme' veya 'vazgeçme' tercihinde bulunabilecek. 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçenlerin ödemiş oldukları ücretlerin tamamı iade edilecek ve bu kişiler kazanılmış kura kat sayıları ile gelecek yıllarda kuraya dahil edilecektir" açıklaması yapıldı.

Haberler 08.07.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Covid-19 salgn nedeniyle Sudi Arabistann, 2020 ylnda hac ibadetinin sadece ülke içinde yaayan ve deiik milletlerden oluan snrl sayda Müslümanlarla eda edilecei, yurt dndan hac aday kabul edilmeyecei yönündeki karar anmsatld. Alnan bu karardan sonra 2020 ylnda hac ibadetini yapmak için kaytlarn yaptran hac adaylarnn durumunun Bakanlklararas Hac ve Umre Kurulunca görüülüp karara baland belirtilerek, 2020 ylnda kesin kayt hakk elde edip, kayt yaptran hac adaylarnn, Diyanet leri Bakanl veya TÜRSABa bal acenteler organizasyonunca alnan kaytlar 2021 ylna devredildi. 2020 ylnda kesin kayt yaptran hac adaylar, 2021 ylna hacc erteleme veya 2021 ylnda hacca gitmekten vazgeçme tercihinde bulunabileceklerdir. 2021 ylna haccn ertelemek isteyenler, Suudi Arabistanda yaplan muhtelif ön ödemeler, hac adaylarna verilen/verilecek eser ve malzeme temini, eitim ve bilgilendirme, salk vb. faaliyet/hizmetler gerei yaplan hazrlklara ilikin harcamalarn karl olarak 2021 yl hac organizasyonu için belirlenecek ücretlerden mahsup edilmek üzere kii ba 1000er Suudi Arabistan Riyal (SAR) hac adaynn kayt yaptrd organizasyona (Diyanet leri Bakanl veya TÜRSABa bal acenteler) ait hesaplarda bloke edilecektir denildi.

ÜCRETLERN TAMAMI ADE EDLECEK

2021 ylnda hacca gitmekten vazgeçenlerin ödemi olduklar ücretlerin ise tamamnn iade edilecei ve bu kiilerin kazanlm kura kat saylar ile gelecek yllarda kuraya dahil edilecekleri belirtilerek u ifadelere yer verildi:

Ücret iadeleri; yaplan tercih sonunda alnacak hac ücret iade belgesi ve TC kimlik numaras ibraz edilmek kayd ile 13 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Albaraka Türk Katlm, Emlak Katlm, Kuveyt Türk Katlm, Türkiye Finans, Vakf Katlm, Ziraat Katlm ve Ziraat bankalar aracl ile yaplacaktr. Kayt ve ücret iade belge ilemleri; il/ilçe müftülüklerinden, www.hac.gov.tr adresindeki e-devlet kimlik dorulama sistemi veya hac adaynn istemesi halinde kaytl olduu acente üzerinden yaplacaktr. 2021 yl haccn ertelemek veya vazgeçmek isteyen hac adaylar Müftülük veya acenteden aldklar dilekçe örneklerini uygun olarak doldurarak imzalayacaklar, grup halinde ertelemek isteyenler veya vazgeçenler olmas halinde ise bütün grup üyelerinin imzalar alnarak müftülüklerde veya acentelerde muhafaza edilecektir.

Ana Sayfaya Git