Erzurum ve Muş'ta DEAŞ operasyonu; 8 gözaltı

Erzurum merkezli Adana ve Konya'da eş zamanlı gerçekleştirilen DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Muş Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda da 4 şüpheli yakalandı.

Haberler 01.01.2022 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEA terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesi amacyla Erzurum Cumhuriyet Basavclnn talimatyla Erzurum merkezli e zamanl operasyon düzenlendi. Erzurum, Adana ve Konyada e zamanl operasyonda özel harekat timleri ile terörle mücadele ube ekiplerince Murat S., pek D., Abdullah U. ve Ahmet E. isimli ahslar yakaland. üpheliler, silahl terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek isteyerek yardm etmek ve Terörizmin Finansman Hakkndaki Kanunaa muhalefet suçlarndan gözaltna alnd.

Konuyla ilgili olarak Erzurum Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, evlerinde çok sayda dijital materyal ile örgütsel içerikli doküman ele geçirilen ahslarla ilgili soruturmann devam ettii bildirildi.

çOCUKLARINI MEB OKULLARINA GÖNDERMYORLARDI

Muta da terör örgütü DEAa yönelik operasyon düzenledi. 4 üphelinin yakaland operasyonla ilgili Mu Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, DEA terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren çatma bölgeleri ve selefi gruplarla irtibatl olan, çocuklarn Milli Eitim Bakanlna bal okullara göndermedikleri tespit edilen ahslarn adreslerine yönelik gerçekletirilen operasyonda 4 ahs yakalanmtr. ahslarn ikametgahlarnda yaplan aramalarda örgüte ait çok sayda sözde bayrak, kitap ve dijital materyaller ele geçirilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git