Eş zamanlı deprem tatbikatı

Türkiye genelindeki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı

Haberler 05.03.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu ile Milli Eitim Bakan Mahmut Özerin katlmyla ülke genelindeki okullarda e zamanl deprem tatbikat yapld.

Bakanlar Soylu ve Özer, tatbikata Yenimahalledeki Haydar Aliyev Ortaokulundan katld. Tatbikat srasnda örencilerin tahliye edilmesine elik ederek toplanma alanna geçen Bakanlar Soylu ve Özer, dier illerde gerçekletirilen tatbikat okulun bahçesine kurulan ekranlardan izledi.

Tatbikatn ardndan konuan çileri Bakan Soylu, Türkiyenin afet bölgesi olduunu söyledi. Son dönemlerde deprem ve dier afetlerle kar karya kalndn belirten Bakan Soylu, 2019 ve 2020nin afetlere hazrlk, 2021in ise afet eitim yl ilan edildiini, bu kapsamda 56 milyon kiiye ulaldn bildirdi.

Okullarda yaplan tatbikatn afet eitimlerinin tamamlaycs olduunu dile getiren Soylu, afetlerde neler yaplacann gelecek nesillere aktarlacan anlatt. Afet tatbikat yl ilan edilen 2022de 54 bin 302 tatbikat yaplacan ifade eden Soylu, Bu yl sonuna doru büyük Türkiye tatbikat yapacaz. bilgisini paylat.

Tatbikata katlan öretmen ve örencilere teekkür eden Soylu, geçen yl yaklak 1 milyon öretmenin afet eitimi aldn dile getirdi. Soylu, Türkiye Afet Müdahale Plan içerisinde de öretmenlerin önemli görevler üstelendiine iaret etti.

YAKLAIK 14 MLYON ÖRENC TATBKATA KATILDI

Bakan Özer de bugünkü deprem tatbikatnn yaklak 14 milyon örencinin ve 1 milyon öretmenin katlmyla ülke genelindeki tüm okullarda e zamanl yapldn belirtti. Daha sonra Bakanlar Soylu ve Özer, Afet Tatbikatlar Protokolünü imzalad.

2022DE TÜM LLERMZDEK OKUL GÜçLENDRMELERN ARTIK TAMAMLAYACAIZ

Özer, burada yapt konumada, yaklak 17 yldr 3,5 milyar liralk bütçeyle okullarn güçlendirilme çalmalarnn yürütüldüünü ve yklan okullarn yerine yenilerinin yapldn bildirerek u bilgileri verdi:

Bu kapsamda 2 bin okul binas güçlendirildi ve bunlarn 865i son 2 yl içerisinde güçlendirildi. Yine yaklak 459 okul binamz ykld ve yerine yenisi yapld. Bunun da 100ü son 2 yl içerisinde gerçekleti. Protokol kapsamnda 2022de tüm illerimizdeki okul güçlendirmelerini artk tamamlayacaz ve yklan okul binalar yerine de yeni okullarmz ikame edeceiz.

Öretmenlik Meslek Kanununun yürürlüe girdiini hatrlatan Özer, Bugün itibaryla afet güvenli okul ile afet ve acil durum eitimini uzman öretmen ve baöretmen eitimlerinin tamamna ekleyeceiz. ifadesini kulland.

Programa, çileri Bakan Yardmcs ve Bakanlk Sözcüsü smail çatakl, Milli Eitim Bakan Yardmclar Sadri ensoy, Petek Akar, Nazif Ylmaz, Ankara Valisi Vasip ahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Bakan Yunus Sezer katld.

Ana Sayfaya Git