Eşek arılarıyla başı dertte olan adam tüfekle nöbet tutuyor

Batman’da bir bal üreticisinin başı eşek arılarıyla derde girince, arılarını korumak için tüfekle nöbet tutmaya başladı.

Haberler 01.08.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organik Tarmn Yaygnlatrlmas ve Kontrolü Projesi ve Arclk Yatrmlarnn Desteklenmesi kapsamnda Batmanda Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüünden hibe desteiyle bal üreticiliine balayan Hüseyin ahinin ba eek arlaryla dertte.

Batmann Hasankeyf ilçesine bal Sakl (Leppna) köyünde arclk yatrm destei kapsamnda ald arlardan bal üreten ahin, arlarna zarar veren eek ars ve baz ku türleriyle bir türlü ba dertten kurtulmuyor. Arlarn korumak isteyen ahin, ilginç bir yöntem ile eek arlar ve kularla mücadele ediyor.

ahin, ba eek arlaryla derde girince arlarn korumak için tüfekle nöbet tutmaya balad.

Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüünden destek almak için bavurduunu söyleyen ahin, bal üretimi için köylerinde sadece kendisine arlarn verildiini belirtti.

ahin, Yaklak 4 bin TL ve aldm destekle bal arlarn aldm. Bir sürü masraf yaptm. Bahar güzel geçtii için güzel bir verim almay umuyoruz. Arlarm güzeldir, elhamdülillah ballar da var. Bu ie baladk inallah bir randman alrz. Eek ars dedikleri baz krmz arlar var. Arlarm yiyorlar. Ayrca bir ku türü de arlarm hep yiyorlar. Sabah akam nöbetlerini tutuyorum. Bir tane eek arsna tüfekle ate bile açtm. Günde 15-20 adet kurun atyorum. Ben bir çare bulamadm yetkililerden eek arlarna bir çare bulunmasn istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git