Eşine harçlık vermeyen koca yandı

25 yıldır evli olan olan kadın, eşinin harçlık taleplerini geri çevirdiğini belirterek boşanma davası açtı.

Haberler 14.01.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Anadolu Yakasnda ikamet eden bir kadn, tam 25 yldr ayr yatakta yatt kocasnn mahallede dedikoduya sebebiyet verdiini, harçlk taleplerini ise geri çevirdiini belirterek 12. Aile Mahkemesinde boanma davas açt.

YARGITAYDAN EMSAL KARAR

Taraflar dinleyen mahkeme, çeyrek asrlk ailenin dalmasna müsaade etmedi. Davac kadnn temyiz müracaatn deerlendiren Yargtay 2. Hukuk Dairesi ise emsal bir karara imza att.

25 YILDIR AYRI YATAKTALAR, HARçLIK VERMEMEK EKONOMK DDET

Kocann, eine harçlk vermemesinin ekonomik iddet olduuna hükmeden yüksek mahkeme, taraflar bir arada yaamaya zorlamann kanunen mümkün olmadna karar verdi.

Yargtay kararnda, Yaplan soruturma ve toplanan delillerden taraflarn 25 yldr ayr yatakta yattklar, erkein baka kadnlarla ilikisi olduu yönünde dedikoduya sebebiyet verdii ve eine harçlk vermeyerek ekonomik iddet uygulad anlalmaktadr. Bu halde taraflar arasnda ortak hayat temelinden sarsacak derecede ve birliin devamna imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olaylarn ak karsnda davac dava açmakta hakldr. Bu artlar altnda eleri birlikte yaamaya zorlamann artk kanunen mümkün görülmemesine göre, boanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davann reddi doru bulunmamtr. Temyiz edilen hükmün belirtilen sebeple bozulmasna oy birliiyle karar verildi ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git