Eşini ve bir evladını depremde kaybetti

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde eşi ve çocuğunu kaybeden Hüseyin Civelek, enkaz altından birlikte kurtulduğu oğlu ile yaşama tutundu.

Haberler 17.08.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sürsürü Mahallesinde yklan evlerinin enkaz altnda kalan ei Aye ve 9 yandaki olu Muhammed Salihi kaybeden Civelek, depremden 4 saat sonra ekiplerin yardmyla 13 yandaki olu Zekeriya ile yaral kurtarld.

Milli Eitim Müdürlüünde memur olarak çalan Civelek, yürek acsn devletin kendilerine tahsis ettii evde olu ile dindirmeye çalyor.

Hüseyin Civelek, AA muhabirine, depremden önce ailesi ile mutlu bir hayatnn olduunu belirterek, eiyle 2011 ylnda aldklar evin ailesinin sonu olduunu söyledi.

DEPREMDE BNA BAIMIZA çÖKTÜ, ALEM DAITTI

Evlerini aldklarnda evin depreme dayankl olup olmadna bakmann akllarna gelmediini ifade eden Civelek, öyle konutu:

Kimse bize bir ey de söylemedi. Aldmz ev daha önce yaanan depremlerde ar hasar alm. Evi aldmz kii bu bilgiyi bizden gizlemi. Ev güzel görünüyordu ama maalesef bu depremde bina bamza çöktü, ailemi datt. Binalar yaparken müteahhitlerin ve inaat sahiplerinin bunlar göz önünde bulundurmas lazm. Binalarn sadece kazanç amaçl yaplmamas lazm çünkü orada insanlar oturacak. Maalesef bu gibi depremlerde binalar salam olmaynca aileler yok oluyor, hayaller yklyor, insanlarn dünyas altüst oluyor.

OLUMA HEM ANNELK HEM DE BABALIK YAPIYORUM

Evlerin zemin etütlerinin mutlaka yaplmas, yerel yönetimlerin bu konuda denetim yapmas gerektiini anlatan Civelek, Denetimlerin zamannda ve yerinde ciddi bir ekilde yaplmas lazm. nsanlarn hayatlarna mal olacak afetlere neden olmamas için çok dikkat edilmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

Depremden sonra olu ile yaam mücadelesi verdiklerini, devletin tahsis ettii konutta hayatlarna devam etmeye çaltklarn bildiren Civelek, konumasn öyle sürdürdü:

Tabii eskisi gibi deil. Aile hayat yaayamyoruz çünkü evde kimse yok. ten geldiimde kap açacak kimse yok. Oluma hem annelik hem de babalk yapyorum. Evin temizlii, yemei gibi her ey bana ait. Bu benim için oldukça zor, olum için daha zor ama bu zorluklara katlanmak zorundayz çünkü baka çaremiz yok. Depremde enkaz altndan çktk, oradan sadece canmz ile çktk. Deprem eim ve çocuum ile birlikte her eyimizi ald. Elimizde ne varsa enkaza gömüldü. Devletin ve vatandalarn desteiyle ayakta duruyoruz.

Ana Sayfaya Git