Eşinin katili cezaevinde!

Diyarbakır'da eşini öldüren, baldızı, yakını ve 3 çocuğunu yaralayan şüpheli Mehmet Büyük "kasten öldürmek" suçundan tutuklandı.

Haberler 06.02.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde, barma ve tanma vaadiyle eve götürdüü ei Süreyya Büyükü av tüfei ile ate ederek öldüren, 3 çocuunu, baldzn ve akrabasn da yaralayp kaçan ve jandarmann kurduu özel ekip tarafndan sakland ahrda yakalanan Mehmet Büyük, tutukland.

BARIMA VAADYLE

Yeniehir ilçesi krsal Hantepe Mahallesinde ei Mehmet Büyükten iddet gören ve ikayette bulunan Süreyya Büyük, kz Yamur ile birlikte kendi istekleri dorultusunda iddet Önleme ve zleme Merkezine (ÖNM) teslim edildi. Süreyya Büyük, 21 Ocakta dilekçe vererek ÖNMden ayrld. Kzyla birlikte babasnn evine giden Süreyya Büyük, eve gelen ei Mehmet Büyük ile evlerini Diyarbakra tamas kouluyla anlaarak Hantepe Mahallesindeki evine geri döndü.

EN ÖLDÜRDÜ, 5 YARALI

Tanma amacyla 28 Ocakta eyalarn araca yüklendii srada Mehmet Büyük, av tüfei ile ei Süreyya Büyükü öldürdü. Mehmet Büyük, einin kz kardei Fatma Sever ile yakn Ebubekir Büyük ve çocuklar Azat, Ömer ile Enes Büyükü de yaralayarak, kaçt. Süreyya Büyükün cenazesi, otopsinin ardndan mahalle mezarlnda topraa verilirken, jandarma da kaçan einin yakalanmas için çalma balatt.

ÖZEL EKP TAKP ETT

l Jandarma Komutanl Suç Aratrma Timi (JASAT), Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ve istihbarat birimlerinden oluan özel ekip, yapt çalma ile Büyükün sakland yeri tespit etti. Büyük, ilçeye bal krsal Güzel Mahallesinde sakland evin ahrnda yakalanarak gözaltna alnd. Mehmet Büyük, jandarmadaki ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git