Eski eşi ve kızını 'ev' için öldürmüş

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi'nde Hasan Ertan, 24 yıl evliliğin ardından geçen yıl boşandığı akrabası olan Hanife Azarak ile 20 yaşındaki kızı Nilgün Ertan’ı dün kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Hasan Ertan'ın eski eşi ve kızını, oturdukları evi boşaltması yönündeki isteğini reddettiği için öldürdüğü, o sırada yanlarında olan en küçük oğlu 4 yaşındaki Enes'i ise çok sevdiği için öldürmediği ortaya çıktı.

Haberler 31.07.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 44 yandaki Hasan Ertan, akrabas Hanife Azarak ile 24 yl önce evlendi ve çiftin bu evlilikten en küçüü 4 en büyüü 24 yanda olan 5 çocuklar dünyaya geldi. lçede seyyar olarak tütün satan Hasan Ertan, geçen yl iddetli geçimsizlik nedeniyle Hanife Azaraktan boand ve Mardinin Kzltepe lçesine yerleip burada Fatma addaki bir kadnla dini nikahla birlikte yaamaya balad.

ddiaya göre aradan geçen süre içerisinde Hasan Ertan, evliliinin bitmesinin ardndan Azadi Mahallesinde tapusu bulunmayan 4 odal tek katl evde oturan eski ei ve çocuklarndan evi boaltmasn istedi. Aile fertleri arasnda bu nedenle zaman zaman tartma çkt ve Hanife Azrak polise de bu yönde ikayette bulundu.

KÜçÜK OLUNU çOK SEVD çN ÖLDÜRMEM

Tandklar araclyla sk sk Hanife Azarak ile çocuklarndan evi boaltmasn isteyen Hasan Ertan, dün öleden sonra pazar alveriinden dönen eski ei, kz ve olu ile karlat. Ertan, iddiaya göre ei Hanife Azarak ve kz Nilgünden evi biran önce boaltmalarn, kendisinin yerleeceini söyledi. Hasan Ertan, tartt ve isteine olumsuz yant veren Hanife Azarak ve kz Nilgün Ertana üzerindeki tabancayla pe pee ate açt. Ertan, bu srada anne ve ablasnn yannda bulunan en küçük çocuu Enese ise iddiaya göre çok sevdii için ate açmad. Ei ve kznn kanlar içerisinde yere ylmasnn ardndan Hasan Ertan kaçarken, silah sesini duyanlarn çard salk ekiplerinin kontrolünde Hanife Azarak ile kz Nilgünün öldüü belirlendi.

ARANIYOR

Anne ve kzn cenazeleri otopsi için anlurfa Adli Tp Kurumu morguna kaldrlrken, polis ekipleri firari üpheli Hasan Ertann bulunmas için anlurfa, Mardin ve Diyarbakrda gidebilecei adreslere operasyon düzenledi ama ulaamad.

Adli Tp Kurumunda otopsisi yaplan anne ve kzn cenazelerini bekleyen yaknlar ise gözyana bouldu. Adli Tp Kurumu önünde anne ve kardelerini kaybetmenin acsn yaayan 4 yandaki Enes, 14 yandaki Mehmet, 17 yandaki Aslan Ertan ile evli ablalar 24 yandaki Medine Azarak yaknlar teselli etti.

Annesi ile kz kardei öldürülen Medine Azarak ise olayn ardndan Diyarbakrdan geldiini belirterek, tek tesellilerinin en küçük kardelerinin olaydan sa kurtulmas olduunu ifade etti.

Eini ve kz öldürüp kaçan Hasan Ertann bulunmasna yönelik güvenlik güçlerinin arama çalmas devam ediyor.

Ana Sayfaya Git