Eski kaymakam suç makinesi çıktı!

Önce uyuşturucu ardından sahte paradan tutuklandı

Haberler 16.10.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2005 ylnda Emniyet Genel Müdürlüü ve Alman polisince ortaklaa sürdürülen bir operasyonda son olarak Akyazda kaymakam iken görevinden ayrlan Erdoan Bayrak, 4 kilogram eroin maddesiyle yakalanarak tutuklanmt. Eski kaymakam bu kez 2 üpheliyle birlikte 72 bin sahte dolarla yakay ele verdi. Tutuklanan Bayrak hakknda soruturma balatld. Bayrakn 1996 ylna kadar kaymakamlk görevinde bulunduu ve daha sonra istifa ettii örenildi.

Eski kaymakam adeta suç makinesi çkt. 2005 ylnda Emniyet Genel Müdürlüü ve Alman polisince ortaklaa sürdürülen bir operasyonda daha önce 5 yl kadar çeitli ilçelerde kaymakamlk görevinde bulunan ve son olarak Akyazda kaymakam iken görevinden ayrlan Erdoan Bayrak 4 kilogram eroin maddesiyle yakalanarak tutuklanmt. Eski kaymakamn ismi bu kez sahte döviz dolandrclna kart. Geçtiimiz aylarda stanbul Fatihte tedirgin tavrlarda bulunan bir ahsn polis tarafndan dikkat çekmesi üzerine 2 kii takibe alnd.

KARTON POETTE SAHTE DOLAR

Araç içerisinde bekleyen Yusuf A., isimli kiiye Shasem N., isimli genç kadn yaklaarak tedirgin tavrlarla karton bir poet ald. Genç kadn hzl admlarla araçtan uzaklarken, emniyet güçleri Shasem N.yi durdurmaya çalt. Bu srada bir otele kadar yürüyen Shasem N., burada Erdoan Bayrakla bulutu. Otel kafeteryasnda kimlik bilgileri incelenen ikilinin üzerinde yaplan aramada karton kat içerisinde 100lük banknotlar halinde toplamda 66 bin 500 sahte dolar ele geçirildi.

PARALAR BENM DEL KAYMAKAMA AT

Araçta bulunan Yusuf A.y da gözaltna alan polisler araçta yaptklar aramada 4 bin 500 sahte dolar ele geçirdi. Gözaltna üphelilerden Yusuf A., Erdoan Bayrak 3-4 senedir tandn, arkada çevresinin kaymakam olarak bildiklerini ve ticari bir hukuklarnn bulunmadn ifade etti. Erdoan Bayrakn Maltepe ilçesinden aldn söyleyen Yusuf A., daha sonra Fatihe geldiini, araca birisinin yaklap Bayraka karton katla bireyler verdiini, Bayrakn ise otele gidip kartonu bir kadnn gelip alacan anlatt. Yusuf A., ifadesinin devamnda sahte paralarla kendisinin bir ilgisi olmadn suçsuz olduunu belirtti.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Emniyette ifadesi alnmak istenen eski kaymakam, susma hakkn kulland. Dier üpheli Shasem N., ise sahtecilik olayndan haberdar olmadn Erdoan Bayrak Türkiyede vize ilemlerinden dolay tandn ve ardndan arkaada olduklarn, olay günü Bayrakn bir kiiyle kafeteryada oturduu srada kendisine araçtan bir paket almasn söylediini anlatt. Daha sonra polislerin kendisini gözaltna aldn belirten genç kadn, parann Erdaan Bayraka ait olduunu olayda ilgisinin bulunmadn aktard.

TUTUKLANDILAR

fadelerinin ardndan adliyeye sevk edilen üpheliler savclkta ifade verdiler. Sahte parayla balantlarnn bulunmadn belirten 3 üpheli tutuklanmalar talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Eski kaymakam Erdoan Bayraknda aralarnda bulunduu 3 üpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan olayla ilgili yürütülen soruturma devam ediyor.

Ana Sayfaya Git