Eskişehir'de korkunç kaza! İki araç kafa kafaya çarpıştı, ortalık kan gölüne döndü: 1 ölü, 2 yaralı

Eskişehir-Ankara karayolu üzerinde feci bir trafik kazası yaşandı. Feridun Yiğit'in kullandığı 26 BF 186 plakalı araç, Abdullah Semih Karaca'nın idaresindeki 26 EZ 097 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, 26 BF 186 plakalı araçta bulunan, Lütfü Yaman olay yerinde yaşamını yitirirken, iki sürücü yaralandı. Yaralanan sürücülerden Feridun Yiğit'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Haberler 16.03.2016 - 10:28 Son Güncelleme : 16.03.2016 - 10:28

ESKİŞEHİRde çevre yolunda aşırı hızın etkisiyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği demir korkuluklara çarpan otomobile arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kazada, 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı.

Kaza saat 01.00 sıralarında çevreyolu Alpu Kavşağında meydana geldi. Ankara yönünden kent merkezine gelen Feridun Yiğit yönetimindeki 26 BF 186 plakalı otomobil hızla demir korkuluklara çarptı. Arkadan gelen Abdullah Semih Karaca yönetimindeki 26 EZ 097 plakalı otomobil de kaza yapan araca çarptı. Kazada demir korkuluklara çarparak hurdaya dönen 26 BF 186 plakalı otomobilin sürücüsü Feridun Yiğit ağır yaralandı, yanında oturan ve araçtan yola fırlayan Lütfi Yaman ise olay yerinde öldü. Feridun Yiğit ile yaralanan diğer otomobilin sürücüsü Abdullah Semih Karaca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza yerine sevk edilen diğer 112 ambulansındaki sağlık görevlileri aynı bölgedeki tarlaya fırlamış yaralı olabileceğini göz önüne alarak el fenerleriyle arama yaptı, ancak kimseye rastlanılmadı. Ölen Lütfi Yamanın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. soruşturma sürdürülüyor.

Eskişehir, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık yirmi beşinci şehri. Eskişehir nüfusu 2015 yılına göre 826.716dir. Ortasından Porsuk çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir.

Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, çibörek ve lületaşı ile meşhurdur. İşlenebilir lületaşı, Türkiyede yalnız Eskişehirde çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir.Türkiyede Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatta gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır.

Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerinde kurulan medeniyetlerden bazıları Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğudur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Muharip Hava Kuvveti, Hava Füze Savunma Komutanlığı, 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı ve 1. Ana Jet Üs Komutanlığı da Eskişehirde bulunmaktadır. Ayrıca hem asker hem de sivil havaalanı (Anadolu Üniversitesi Havaalanı) bulunmaktadır.

Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını taşımaktadır.

Türk Hava Yollarının Airbus A330-200 tipi uçağı, TC-JNG, de Eskişehir adını taşıyor.

Şehir, Antik ve Orta çağlarda Yunanca Dorylaion, Latince Dorylaeum ismi ile tanınan bir kenttir. Yıkık ve terkedilmiş olan Dorylaion - Şarhöyükün yakınında, harabenin güneyinde kalan bölgede yeni bir yerleşim oluşmuştur. W.M Ramsayın bildirdiğine göre, büyük olasılıkla Dorylaion harabelerine Eskişehir adı verilmiş ve bu ad o zamandan günümüze ulaşmıştır.

MÖ 14. yüzyılda Hititler Eskişehir merkezli büyük bir devlet kurmuşlardır. Eskişehirin önemi ve yeri dolayısıyla Hititler döneminde Etilik (Beylik) olduğu görülmektedir.MÖ 12. yüzyılda Anadoluya giren Frigler Anadoluya yayılmış ve Dorylaion adı ile bölgeye yerleşmiştir.Friglerden sonra bölgeye Lidyalılar daha sonrada Persler hakimiyeti altına almıştır. MÖ 4. yüzyılda Makedon kral İskenderin eline geçen Eskişehir, İskenderin ölüm tarihi olan MÖ 323 yılına kadar İskenderin İmparatorluğu altında kalmıştır. MÖ 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu kontrolüne geçen bölge, Romanın ikiye ayrılmasına kadar Roma İmparatorluğunun ayrıldıktan sonra da Bizans hakimiyetinde kalmıştır.

Kaynak: İnternet Ajans

Ana Sayfaya Git