Esnaf-polis gerilimi!

Batman'ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığı belirtildi. Polis şiddetine tepki gösteren birçok esnaf gözaltına alındı.

Haberler 16.07.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaçak cep telefonu ihbar yapld iddiasyla Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu maazasn basan polislerin esnafa orantsz güç kullandn ve direnen çok sayda kiinin de gözaltna aldn söyleyen esnaf, polisin tavrndan ikyetçi olduklarn söyledi.

Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu maazasn basan polis ile esnaf arasnda arbede yaand. Gülistan Caddesinin tannm esnaflarndan Nurettin Teymur, durumu örenmek ve yattrmak için polislerle her ne kadar diyaloga girmeye çalsalar da polisin tavrnn sert ve orantsz olduunu belirterek polisin tavrnn kabul edilemez olduunu söyledi.

Polisin en ufak bir diyalogu kabul etmediini söyleyen Nurettin Teymur, En ufak bir diyaloga dahi müsaade etmediler. Nedir? Neyin nesidir? Durum neyden ibaret? Mesele ne? Diyalogla meseleyi çözmeye çalrken, tek dedikleri uzaklan buradan, gidin buradan. Dedikleri baka bir ey yok. Anlatmasn bilmiyorlar. Halka nasl yaklaacaklarn bilmiyorlar. Biber gaz sktlar. Milleti darp ettiler. Kargaann ötesinde bir ey yaptklar yok. Polisin yapt zulümdür, kabul edilecek bir ey deil. Bizlerde Gülistan Caddesi esnaf olarak yaplan bu muameleden dolay ikyetçiyiz. dedi.

BZ DARP EDP DIARI ATTILAR

Gülistan caddesi esnaflarndan Ali Demir de polisin sert müdahalesine tepki gösterdiklerini, polislerin kastl arbede çkarp vatanda kkrttn söyledi. Demir konumasnda, Cep telefon ve aksesuar maazasna 8-10 maskeli siviller girdi. Bararak çararak içeri girdiler. Kim olduklarn sorunca, polisiz arama yapacaz dediler. Arama emrinizi görebilir miyim dedim. Ne polis kimliklerini ne de arama emirlerini göstermediler. Bizi darp edip dar attlar. Esnaf komularmz da polisin bu zulmünü gördü ve kabul etmeyip tepki gösterdi. Bu sefer esnafn tümüne saldrarak darp ettiler. Bu polisler soruturulsun kesin bunlarn sicilinde FETÖ ile bir balantlarnn olduu görülecektir. Gülistan Caddesinin esnaf tümü ahittir, burada herkese saldrdlar. Vatandalar olarak bu polislerden ikyetçiyiz. diye konutu.

KADIN DEMEDEN HAKARET ETTLER

Polisin tavrna tepki gösteren çevredeki vatandalardan Arzu Demir ise u ifadeleri kulland: Olayn olduunu duyunca olay yerine gittik, kadn demeden direk biber gaz sktlar. Elimizden telefonlarmz almaya çaltlar. Kadn demeden hakaret ettiler.

POLS UYUTURUCU SATANA MÜDAHALE ETMYOR

Bir dier vatanda Sultan Demir, Bize bu zulmü reva gördüler. Gülistan Caddesinde sürekli esrar satlyor, uyuturucu satlyor onlara sesini çkarmyorlar. Bizler 15 Temmuzda meydanlardayken, onlar karakolda kalp beklemeyi tercih ettiler. Bugün kalkm devletin gücünü kullanarak bu zulmü bize reva görüyorlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git