Esnaf Siftah Yapamıyor?

Diyarbakır'da esnaf ziyareti yapan HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, birçok esnafın dükkânlarını günü birlik açmasına rağmen, siftah yapmadan kapattıklarını söyledi.

Haberler 14.01.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR GK üyesi Vedat Turgut ve beraberindeki heyet, Diyarbakr merkez Balar ilçesinde esnaf ziyareti yaparak, esnafn sorun, sknt ve taleplerini dinledi.

Türkiyede yaanan ekonomi darboa, istikrarszlk, vergilerin ve zamlarn artmasndan kaynakl birçok maduriyetin olduunu söyleyen Turgut, esnafn satt ürünü, bir daha ayn fiyata alamadn belirtti.

Esnaf ziyaretinde esnafn sknt ve talepleri ile yaadklar maduriyetleri not aldran Vedat Turgut, sorunlar, muhataplarna resmi yollarla iletmeye çalacaklarnn altn çizdi.

GEçMN SALAYAMAYAN ESNAFLAR VAR

Ziyaretlerinin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulunan Turgut, 5 Nisan Mahallesinin kentsel dönüüme ihtiyac olduunu belirterek, kentsel dönüümün olmamas durumunda halkn ve esnafn maduriyetler yaayacaklarn söyledi.

Turgut, 11 Nisan 2017 tarihinde Balarda patlatlan bombann eserinin görüldüü yerdeyiz. Bugün de Emek Caddesi esnafn ziyaret ederek kendilerini tek tek dinledik. Ziyaretimizin sonucunda unu gördük ki; esnafmz hakikaten madurdur. u an birçou siftah yapmadan dükknlarn kapattn, hatta bir aya yakndr dükknlarn günübirlik açmasna ramen, siftah yapmayan ve dolaysyla geçimini salayamayan esnaflar olduunu gördük. dedi.

Balar 5 Nisan Mahallesinin nüfusunun takriben 70 bin olduunu ve mahallenin kentsel dönüüme ihtiyac olduunu söyleen Turgut, Bu kentsel dönüüm yaplmad müddetçe esnafmz maduriyetler yaamaya devam edecektir. Birçok esnaf dükknlarn kapattn veyahut da kapatmak durumunda kalacan biz de müahede ettik. dedi.

KREDYLE çFTçLERMZN ZARARLARI TAZMN EDLMEL

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde yaanan kuraklktan dolay çiftçilerin madur olduunu söyleyen Turgut, yetkililerin tevik kredisiyle ve zararlarn tazminiyle çiftçilere yardmc olmalar durumunda devletin de milletin de bunun faydasn göreceini belirtti.

Turgut, Malumunuz u an Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde iklim olarak ciddi bir kuraklk yaanmaktadr. Ve bu kurakln etkisiyle u an çiftçilerimiz maalesef ürünlerinin bozulduunu, anlurfa, Mardin gibi baz illerimizde tekrardan o bozulan tohumlarn çkarlp yeniden tarlalarn sürüldüünü duymaktayz. Bu da ileride skntyla karlaacamz göstermektedir. Zira neredeyse gelirinin yüzde 70i tarm olan bölgedeki insanlarmz bunun maduriyetini yaayacaklar. Yetkililerin imdiden bunun tedbirini almalar, belki de tevik kredisiyle ya da zararlarn tazminiyle imdiden bir tedbir düünmesi lazm. çiftçilerimize yardmc olunursa ve halkmza bu yansrsa bunun faydasn görecekler. fadelerini kulland.

ESNAF SFTAH YAPMADAN DÜKKN KAPATIYOR

Türkiyenin istikrara kavumas gerektiini söyleyen Turgut, aksi taktirde esnaf, dükknlarn kapatmak zorunda kaldnda bu durumun en çok hükümeti etkileyeceine iaret etti.

Turgut sözlerini öyle bitirdi: Diyarbakr, Mardin ve anlurfa snr bölgesinde bulunan illerdir. u an snr kaplarnn kapal olmas, kaplardan geçen malzemelerin kstlanmas, hatta vergilerin artrlmas elbette ki bölge ticaretini de olumsuz etkilemektedir. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalar gerekmektedir. Ülkenin istikrara kavumas lazm. Zira ülke istikrara kavumazsa, yani esnaf aç kalrsa, siftah yapmadan dükkn kapatrsa bu, yarn öbürgün bata hükümeti olumsuz etkileyecektir.

HÜDA PAR olarak halkn sorunlarn dinlemeye devam edeceklerini belirten Turgut, Biz bire bir esnafmzla, halkmzla görümeye devam edeceiz. Onlarn sorunlarn dinleyip imknlar dhilinde yapabileceklerimizi yapacaz, yapamadklarmz ise yetkililerle görüüp halkn mevcut sorunlarnn giderilmesini talep edeceiz. çözülmediyse, basn üzerinden halka ve yetkililere ikyet edeceiz (LKHA)

Ana Sayfaya Git