Ev hanımıydı oda başkanı

Ev hanımlığından terziler odası başkanlığına Ailesinin geçimini sağlamak amacıyla terzi dükkanı açarak iş hayatına başlayan Saniye Atmaca, büyüttüğü işletmesinde hem kadınlara terziliği öğretiyor hem de onları istihdam ederek hayatlarına dokunuyor

Haberler 25.03.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük terzi dükkannda ailesinin geçimine katk salarken iini büyüterek kadnlara istihdam salayan 2 çocuk annesi Saniye Atmaca, Diyarbakrda faaliyet gösteren onlarca meslek odas içindeki tek kadn bakan olma unvann da elinde bulunduruyor.

Saniye Atmaca, genç yata i hayatna atlarak küçük bir terzi dükkan açt. Ksa sürede Diyarbakrn aranan usta terzisi olmay baaran Atmaca, Kadnlara nasl faydal olabilirim? düüncesiyle yeni projeler gelitirdi. Atmaca, bir yandan hemcinslerine terzilii öretirken dier taraftan da iini büyüttüü yeni tesislerde kadnlar istihdam ediyor.

Kadnlarn çalma hayatna katlmna büyük katk salayan Atmaca, ürünlerini ihraç ederek kendi markasyla dünyaya açlmak istiyor.

- DYARBAKIR TERZLER ODASI BAKANLIINI DA YÜRÜTÜYOR

çalma azmiyle ve kadnlara salad i imkanlaryla Diyarbakrda tannan bir i kadn olan Saniye Atmaca, ayn zamanda Diyarbakr Terziler Odas Bakanln da yürütüyor.

Hedefinin aslnda Diyarbakr Terziler Odas Bakanl olmadn, artlarn uygunluu ve baz üyelerin teklifiyle adaylk için bavurduunu belirten Saniye Atmaca, Selahaddin Eyyubi hazretlerinin çok güzel bir sözü vardr, Biz seferden sorumluyuz, zaferden deil. diye. Buna binaen mesleimde çok baarl olduum için beni böyle bir mevkide görmek istedi arkadalarmz. dedi.

Atmaca, terzilerin sorunlarn çözmek için özveriyle çaltn, bu ekilde insanlarn hayatna dokunmann gurur verici olduunu dile getirdi.

- NSANIN YAAYABLECE ZORLUU EN DBNDEN YAAMI BRYM

Kadn olarak i hayatnda zorlu süreçlerden geçtiini anlatan Atmaca, öyle konutu:

nsann yaayabilecei zorluu en dibinden yaam biriyim. Birçok skntlar atlattm. Birçok sorunla karlatm ve iflas bile yaadm. Bu meslei iyi yapabiliyorum, tecrübeliyim. Bunu brakp baka bir meslekte daha baarl olabileceimi düünmedim. Bu yüzden vazgeçmedim. Hep belki sfrdan baladm. Bir daha, bir daha diyerek daha iyi olacan düündüm.

Terzi esnafnn en büyük sorununun kalifiye elaman olduunu kaydeden Atmaca, bunun çözümü için Diyarbakrda kadn kursiyerler yetitirdiklerini anlatt.

- HRACATA YÖNELMEK STYOR

Atmaca, ürünlerini ihraç etmek istediini belirterek, Benim zaten tescilli bir markam var. Hedefim bu markayla Diyarbakrda üretip yurt dna ihraç etmek. Kz kardeimle Irakn Erbil ehrinde i yeri açtk. Hedefim bu markam burada imal edip, artk yurt dna gönderebilmek. diye konutu.

Baar hikayesinde azmetmenin önemine deinen Atmaca, unlar ifade etti:

Kadnlar, önce hangi ii daha iyi yapabileceklerini hedeflesin, kendilerini tanmaya frsat versin. çimizde tembelliin, acizliin, miskinliin tohumlar da var. çalmann, azmetmenin, baarya ulamann tohumlar da durur. Biz hangisine su verirsek, o büyür. Yani neyin yeerecei bizim seçimimiz. u anda meyve vermeye ve meyvemin tohumlarn görmeye baladm düünüyorum.

Ana Sayfaya Git